Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un açtığı davada "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlamasıyla yargılanan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ve "YSK üyelerine hakaret" iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun davalarını takip etmek için Anadolu Adliyesi'ne girişlerin Kartal Kaymakamlığı tarafından engellendiği iddia edildi.



CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından şu tepkiyi gösterdi;

"Resmi yazıyla! Adliyeye girmek, davayı takip etmek ve adliye çevresinde bulunmayı yasaklamak ne demek? Korkmayın biz halkız ve haklıyız ve elbette kazanacağız. 16 milyon kazanacak, 85 milyon kazanacak!"



CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da kaymakamlığın yazısını Twitter hesabından paylaşarak, "Davasına sahip çıkanlar AKP'yi korkuttu! Ekrem İmamoğlu davası için adliyenin olduğu Kartal'da özel bir günlük yasaklar ilan edildi" ifadesini kullandı.
Kaymakamlığın valiliğe gönderdiği izin yazısında şu ifadelere yer verildi;

"21.09.2022 günü ilçemiz Anadolu Adliyesinde görülecek olan dava duruşmasına katılım için yoğun çağrılar yapıldığı ve katılımın yüksek olacağı düşünüldüğünden bu durumun kamu düzeni ve kamunun esenliğini bozabileceği değerlendirilmektedir. Anadolu Adliyesi yerleşkesinde ve civarında toplanacak grubun eylemlerinin, basın açıklaması ve gösterileri olaylarına dönüşerek adliyede devam eden duruşmaları ve işleyişi olumsuz etkileyeceğinden, milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi, genel sağlığın ve genel ahlakın veya başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla Valilik Oluruyla belirtilen yerler dışında ilçemiz sınırları içinde her türlü toplanma, basın açıklaması, gösteri yürüyüşü yapılmasının yasaklanması hususunu olurlarınıza arz ederim."

DURUŞMALAR AYNI ANDA BAŞLADI

Öte yandan duruşmaların yapılacağı salonların koridorlarında çok sayıda polis yoğun önlem aldı. CHP'li vekiller, avukatlar ve bir kısım gazetecilerin dışında içeriye kimse alınmadı. CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş ile Ekrem İmamoğlu'nun davaları aynı anda başladı.

Ekrem İmamoğlu'nun “YSK üyelerine hakaret” iddiasıyla yargılandığı dava tanıkların dinlenmesi için 11 Kasım’a ertelendi.

[old_news_related_template title="Beraati istenen CHP Üsküdar İlçe Başkanı hakkında yeniden ceza istendi" desc="CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin önündeki alanın fotoğraflarını çektiği iddiasıyla yargılandığı davada yeni gelişme... Önceki celse beraati istenirken bu celse yeniden mütalaa açıklayan savcılık bu kez 'özel hayatın gizliliğini ihlal' suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/20/iecrop/depophotos_17414509_16_9_1650443587.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/fahrettin-altunun-evinin-fotograflanmasi-davasi-savcilik-yine-mutalaa-degistirdi-7085783/"]

[old_news_related_template title="Kaymakam, CHP’li belediyenin fidan dikimini polis zoruyla engelledi" desc="Giresun’un Piraziz ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu, 4 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliği kapsamında Milli Emlak Müdürlüğüne ait boş araziye fidan dikmek istedi. Kaymakam Furkan Başar, bölgeye polis göndererek fidan dikmeye çalışan belediye işçilerine engel oldu. Başkan Görgülüoğlu fidan dikiminde ısrarlı olunca polis kazma ve küreklere el koydu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/06/iecrop/park_16_9_1654497338.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kaymakam-chpli-belediyenin-cicek-dikmesine-polis-gonderip-engel-oldu-7177106/"]