Türkiye, Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızı H.K.G.’yi henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki müridi Kadir İstekli ile ‘evlendirmesi’ skandalını tartışırken İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Başkanı ve Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal, çocuk yaşta evliliği savunan açıklamalar yaptı.

“GAYRİ MEŞRU CİNSELLİK YAŞAYANLAR VAR”

Bir sosyal medya kullanıcısının, H.K.G.’nin ailesi hakkında yaptığı bir paylaşıma yanıt veren Uysal, “Aile vs zorlama yoksa, kendi iradesi ile evlenmeyi istemişse, 13 yaş konusunda kimsenin itiraz etmemesi gerekmez mi Çünkü biliyoruz, o yaşta, maalesef kendi istekleri ile gayri meşru cinsellik yaşayanlar artık var. Gayri meşrusuna engel ol/a/mayıp meşru yolu kapatmak hangi mantık?” ifadelerini kullandı.

“TWEETİMİ SİLDİM, ÇÜNKÜ SEVİYESİZLER ÜŞÜŞTÜ”

Uysal, paylaşımını birçok sosyal medya kullanıcısının tepki göstermesi üzerine kaldırdı. Paylaşımının kaldırma gerekçesine ilişkin yeni bir paylaşım yapan Uysal, “Bu ortamda bir konunun fikrî-entelektüel seviyede ele alınamayacağını bir kere daha gördük. Seviyeli-seviyesiz herkes burada. Seviyeli fikir, muhalif de olsa konuşulur ama seviyesizlerle uğraşmak zor. Bir tweet'imi sildim çünkü seviyesizler üşüştü Fikrî ortamlar bulmak ümidiyle...” ifadelerine yer verdi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yaşanan gelişmelerin ardından Konya İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri SÖZCÜ’ye yaptıkları açıklamada Hasan Hüseyin Uysal hakkında idari soruşturma başlatıldığını ve görevden alınabileceğini ifade etti.

“YAPILAN YERSİZ AÇIKLAMA ASLA KABUL EDİLEMEZ”

Öte yandan AKP Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da konuyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Hasan Hüseyin Uysal’ın adını vermeden yapılan açıklamanın kabul edilemez olduğunu kaydeden Usta, “6 yaşındaki çocuğa istismarla ilgili Adalet Bakanlığımız inceleme başlatmış ve Meclisimizde araştırma komisyonu kurulmasına oy birliğiyle karar verilmiştir. Konu ile ilgili bir kamu çalışanının yaptığı yersiz açıklama asla kabul edilemez. Bu kişi için de soruşturma başlamıştır" dedi.

KADINLARI DA HEDEF ALMIŞTI

Uysal, daha önce de kadınları giyimleri üzerinden hedef almış ve büyük tepki çekmişti. Uysal, kadınlar hakkında "Toplumun en zayıf yanı da en kuvvetli yanı da kadın. Konya'da bile göbeği, göğüslerinin yarısı, omuzları, bacak uyluğunun % 80'i açık tipler türedi. Bu teşhir, 'beden görseli satma' değil mi? Beden satmaya giden yol, fa..şelik yolu değil mi? Cariyeler örtünmezmiş. Cariye mi bunlar!” demişti.

[old_news_related_template title="Başhekim yardımcısından skandal açıklama: 13 yaşında evlilik olabilir" desc="Türkiye İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı kurucusunun 6 yaşındaki kızını, imam nikahıyla evlendirdiği ve çocuğun cinsel istismara uğradığına ilişkin olayı konuşurken İHH İnsani Yardım Vakfı Konya İl Başkanı ve Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Hasan Hüseyin Uysal’dan skandal bir açıklama geldi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/12/12/ae9d6c42-6a59-4101-8762-2bffa2eeb8ab-e1670838595310.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-bashekim-yardimcisindan-skandal-aciklama-13-yasinda-evlilik-olabilir-7524295/"]