Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde çöp ev ihbarı üzerine evi temizlemek için zabıta ekipleri görevlendirildi. Mahalle muhtarı ve polis nezaretinde Nebibe Ç.'nin (74) evine giden zabıta ekipleri, evden 3 kamyon çöp çıkardı.



Osmangazi Belediyesi'ne bağlı temizlik ekipleri evde yaklaşık 10 kamyon daha çöp olduğunu aktarırken, aynı evin 4 ay önce de temizlendiğini ve 2 kamyon çöp çıkarıldığını belirttiler.



Evden çıkarılan çöpleri kontrol eden zabıta ekipleri, naylon poşet içerisine sarılı yüklü miktarda para buldu. Ekipler, poşete sarılı olarak buldukları yüklü miktarda Türk Lirası ve dolarları görünce şoka uğradı. Mahalle muhtarı, zabıta ve polis ekiplerinin yaka kamerasıyla kayıt altına aldıkları temizlik işleminden sonra bulunan parayı 4 zabıta personeli 15 dakikada saydı.



Çöp evden çıkarılan yaklaşık 112 bin Türk Lirası ve 6 bin 100 dolar için kamera kaydı eşliğinde tutanak tutuldu. Evindeki çöpler temizlenen yaşlı kadın, parasını isteyerek zabıta ve polis ekiplerine direndi.



Ekiplerin temizlediği evinden ayrılmak istemeyen yaşlı kadın, polis aracına bindirilerek banka şubesine götürüldü. Bankada tekrar sayılan para yaşlı kadının emekli maaşı aldığı banka şubesindeki hesabına yatırıldı. Nebibe Ç., bankadaki işlemlerin ardından evine bırakıldı.

[old_news_related_template title="Miras için davalık olan varisler, 10 yıl sonra 25 milyon liralık borçla şoke oldu" desc="Antalya'nın Serik ilçesinde 2013 yılında ölen çiftçi Ünal Karcı'nın (74) mal varlığı, aynı adı taşıyan torunu ile 7 varisi karşı karşıya getirdi. Mahkemenin 350 dekar araziyi 8 varisin paylaşımına karar vermesinin ardından tapu işlemlerine başlayan aile fertleri, Karcı'nın ölümünden önce sattığı arazilerin parasını aldığı kişiye tapu devri yapamayınca kestiği öne sürülen 10 Mart 2022 tarihli, 25 milyon lira yazılı çek nedeniyle başlatılan icra takibiyle şoke oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/17/iecrop/miras_16_9_1650195203.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/miras-icin-davalik-olan-varisler-10-yil-sonra-25-milyon-liralik-borcla-soke-oldu-7080258/"]