Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kıldığı Çamlıca Camii'nin çıkışında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Corona virüsü nedeniyle izolasyonda olan Erdoğan, bu sürecin ardından ilk kez kameralar karşısında geçti...

Geçirdiği corona virüsü süreci hakkında konuşan Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

* Bu süreci çok çok rahat atlattım, aşının faydası muhakkak oldu. Ben 2 doz Sinovac, 3 doz da Biontech oldum. Bu aşıların tesiriyle de hamdolsun rahat bir şekilde ve kısa zamanda bunu geçirmiş oldum.

* 4-5 gün içinde aslında biz negatife döndük. Bildiğiniz gibi pazartesi nasip olursa BAE'ye bir seyahatim olacak.

* Bu süreç içinde de ne yorgunluk, ne kırgınlık, ne bitkinlik gibi bir şey olmadı. Evimde de çalışmalarımı, uluslararası, ulusal, hepsini aynı şekilde yürüttüm. İstanbul'dan Ankara'yla sürekli irtibatı sürdürdük.

*Cumartesi günü Zonguldak'taki Teoman Duralı Kavşağı'nın ve tünellerinin açılışına buradan katıldım.

*Muhteşem eser meydana geldi, adına yakışır oldu. Teoman hocamız bambaşka bir isimdi.

*Mekanı cennet olsun inşallah. İlk defa Zonguldak'ımıza böyle bir eser kazandırmış olmanın bahtiyarlığı içindeyiz

"O BENİ YALNIZ BIRAKMAZ"

Emine Erdoğan’ın sağlık durumuna ilişkin konuşan Erdoğan, “Emine Hanım benden bir gün sonra başladı ama henüz eşim atlatamadı. Şu anda da tüm tedbirleri devam ediyor. Dua ediyorum ki rahatsızlığı pazartesi gününe kadar atlatır, çünkü seyahate beraber gitmek gerekiyor. O beni yalnız bırakmaz” diye konuştu.

"DÜNYADAN KOPUK BİR SİYASET VE LİDERLİK OLMAZ"

Hastalık sürecinde çalışmalarına devam ettiğini belirten Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

* Sürekli Ankara'dan gelen notlar var, o notları inceliyorum. Şu anda Rusya-Ukrayna krizi var. Bununla ilgili attığımız adımlar var. Görüşmeleri de yürütmüş olduk.

* Libya'da malum gelişmeler var. Orayı takip ediyoruz. Azerbaycan'la ilgili gelişmeler olumlu istikamette, onlar bizi mutlu ediyor.

* Dünyadan kopuk bir siyaset ve liderlik olmaz. Dünyayı da yakından takip ediyoruz.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumuyla ilgili art arda açıklamalar" desc="Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son 2 gündür yaptırdığı PCR testlerinin negatif çıktığı açıklandı. İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesaisine yarın başlayacağını bildirdi. Erdoğan da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Bu süreçte ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından dualarıyla, güzel mesajlarıyla bize destek olan kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/10/iecrop/erdogan-reuters_16_9_1612892208-880x495-1_16_9_1644508275.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskani-erdoganin-testi-negatif-cikti-6945097/"]