Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni'nde konuştu.

Sel afetinin yaşandığı günü unutmadıklarını söyleyen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

* Unutmamız mümkün değil. Anında buradaydık. 15 kardeşimiz rahmetli oldu. Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun inşallah.

*Tüm yakınlarına sabırlar diliyorum. O bir başka felaketti. Ama aynı dönemde biliyorsunuz ardından Rize, Artvin, Kastamonu, Bartın bütün bu bölgelerde Bozkurt'ta çok değişik felâketleri art arda yaşadık. Muğla’da yaşadık, Antalya'da yaşadık.

*Yani bu yıl bizim için adeta bir felaket yılı oldu. Yılmadık, usanmadık. Bütün bu felaketlerin olduğu yerde bakanlıklarımız, kurumlarımız ile beraber gece gündüz demeden çalıştık.

*Ve her yerde de bu yıkılan binalarımızdan alt yapılara kadar bunları yeniden ayağa kaldırdık. Hala devam ediyoruz. İşte bugün burada bu mutluluğu yaşadık.

*Elhamdülillah Dereli'nin şimdi bu güzelliklerini görünce gerçekten ben de mutlu oluyorum. Bir Cumhurbaşkanı olarak halkımıza verdiğimiz sözü tutmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz.

*Aynı şekilde yine malum diğer ilçemizde de yıkılan yerler Doğankent, orayı da yine aynen verdiğimiz sözü tuttuk. Köylerde köy kenti olarak şu anda 15-20 kadarını bitirdik ama diğerleri de devam ediyor.

*Onları da inşallah süratle bitireceğiz. Tabii şu anda dükkanlar teslim edilecek, konutlar teslim edilecek.

* Biz kardeşlerim inşa ve ihya için varız. Laf ola beri gele yok. İcraat, icraat, icraat. Ak Parti iktidarı budur.

KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

* Bakıyorsunuz öyle bir ana muhalefet var ki. Yalandan geçilmiyor. İşte geçen akşam Ulaştırma Bakanım gayet güzel bir şekilde ağzının payını verdi.

*Adam kendisine göre öyle bir taktik yapıyor ki. Saat 22.00’de ben televizyona çıkacağım. O da 22.00’de kendisine ait bir Youtube’u var. Oradan millete sesleniyor.

Güya Cumhurbaşkanını susturacak. Allah razı olsun vatandaşım bak ne diyor? Diyor ki seviyesine inme. Onun seviyesi yok ki seviyesine inelim.

*Benim için seviye millettir millet. Milletin de seviyesine inilmez, milletin seviyesine çıkılır. Çünkü biz cumhurdan icazet aldık. Ve cumhurla da yolumuza devam ediyoruz.

*AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi, Büyük Birlik Partisi olarak Cumhur İttifakı yolunda hamdolsun emin adımlarla ilerliyor.

*Fakat benim sizlerden isteğim şu. 2023 bilesiniz ki, Türkiye de bir dönüm noktasıdır. Bu dönüm noktasında hep beraber ana kademe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları birlikte çalışmaya var mıyız? Yani siz varız dedikten sonra mesele bitmiştir.

*Allah'ın izniyle emin adımlarla biz bu yola devam ederiz. Çünkü ülkemizde yapacağımız daha çok iş var. Nasıl ki Samsun’dan Sarp’a kadar bu sahili inşa ettik mi, ettik.

*Giresun’umuzda üniversitesinden tutunuz bütün buradaki kurumlarımızı inşa ve ihya ettik mi, ettik.

*Ve bugüne kadar fındıkta kimsenin erişemediği noktalara biz verdiğimiz fiyatlarla eriştik mi, eriştik. Ve biz halkımızdan aldığımız icazetle ne ise buna göre adımlarımızı attık.”

DOĞALGAZ AÇIKLAMASI

*Size yine burada verdiğim bir söz vardı. Doğal gaz meselesi. Doğal gazda geldi mi, doğal gazı aldık mı, aldık.

*Ama şu anda ana muhalefet ne yapıyor. Doğal gazın bir haftalık ömrü var diyor. Ya siz ne zaman doğru konuşacaksınız ya.

*Elhamdülillah bizim böyle bir sıkıntımız yok. Doğal gazımız var, Tuz Gölü’nün altında doğal gaz stoklarımız var. Biz bütün tedbirleri alıyoruz. Biz AK Parti’yiz. Dereli’nin ak kadınları Allah’ın izni ile Dereli’yi ak kılacak. Sağ olun, var olun.

[old_news_related_template title="Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çanlar, Bay Kemal ve yoldaşları için çalmaya çoktan başladı" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Çanlar, Bay Kemal ve yoldaşları için çalmaya çoktan başlamıştır. 2023'te kendilerini sandıkta bekleyen akıbetten kurtulamayacaklar' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/15/iecrop/erdogan-2_16_9_1642265252.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskani-erdogan-canlar-bay-kemal-ve-yoldaslari-icin-calmaya-coktan-basladi-6890819/"]