Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Mersin temasları kapsamında Mersin Cemevi’ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, Devletin Alevileri Sünnileştirmek istediğini öne sürerek, Alevi toplumunun taleplerini sıraladı.

"DEVLET VE İKTİDAR BUNDAN VAZGEÇMELİ"

Son derece sıcak ve samimi bir havada geçen ziyarette konuşan Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, Alevi toplumu ve inancının geçmişten günümüze sağdan sola bütün iktidarlar tarafından inkâr edildiğini belirterek, “Aleviliğe ve Alevilere resmi üniforma giydirilerek Sünnileştirme projeleri hayata geçirildi. Aleviler ve kurumları olarak hem demokrasi, hem evrensel hukuk normları, hem de laiklik açısından bunu tehlikeli bir yaklaşım olarak görüyoruz. Devlet ve iktidarlar bundan vazgeçmelidir” dedi.



Kılavuz, Alevi inancının tanınması başta olmak üzere cemevilerinin yasal statüye kavuşturulması, Alevi köylerine cami yapılmasından vazgeçilmesi, Alevi çocuklarının din derslerinden muaf tutulması, AİHM kararlarının uygulanması gibi taleplerin uygulanması ve kütüphanelerde Alevilere hakaret eden yazarların kitaplarının toplatılması, yazanlar hakkında yasal işlem başlatılması çağrısında bulunarak, Aleviler olarak taleplerin kabul edilinceye kadar mücadele edeceklerini ifade etti.

"ERDOĞAN 'GELİRSE İMZALAMAM' DEDİ"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise iktidarları döneminde hiçbir yurttaşın ayrımcılığa maruz kalmayacağını dile getirdi. Davutoğlu, şunları söyledi:

“Alevilerin taleplerini 1 Kasım seçimlerinde programa koyduk. Bu programda Cemevlerinin yasal statüye kavuşması, elektrit konusundaki düzenlemelerde dahil birçok talepleri programda vardı. Bunu Sayın Erdoğan’a söyledik. Erdoğan ise “Gelirse imzalamam” diyerek reddetti. İktidarımızda cemevlerini kesinlikle yasal statüye kavuşturacağız.”

Ziyaret sonunda Başkan Hasan Kılavuz tarafından Davutoğlu'na günün anısına küçük bir saz hediye etti.