Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen maden işletmesinde, siyanür borusunun patladığı ve çevreye yayıldığı ortaya çıkmıştı. Siyanürün Fırat Nehri’ne de karıştığı iddia edilerek kirlilik yarattığı öne sürülmüştü. Yaşanan olayın ardından altın madeni işletmesine 16 milyon 441 bin lira idari para cezası uygulandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, konuyla ilgili iktidara eleştirilerde bulundu.

“Fırat’ı, suyumuzu, toprağımızı siyanürle zehirlediler; iktidar seyrediyor!” diyen Davutoğlu, “Suyumuza, toprağımıza, doğamıza sahip çıkamayan iktidar, para cezası kestik demekle yetiniyor” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, "Ey gafiller, bu vatanın bir karış toprağı sizin kıymet verdiğiniz dolarlardan kat be kat değerlidir!" diye seslendi.

[old_news_related_template title="Siyanür boruları patlayan madende tepki çeken görüntü" desc="Amerika ve Kanadalı Anagold Madencilik ile Çalık Holding'in ortağı olduğu Erzincan İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni'nde kullanılan siyanür borularının patladığı ortaya çıkmıştı. SÖZCÜ'nün ulaştığı görüntüler bir tehlikeyi daha gözler önüne serdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/25/iecrop/siya_16_9_1656172098.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/siyanur-borulari-patlayan-madende-tepki-ceken-goruntu-7214668/"]

[old_news_related_template title="Altın madeninde siyanür boruları patladı" desc="Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninin siyanür borusu patladı. Tonlarca siyanürün Fırat Nehri'ne aktığı ileri sürüldü. İliç Cumhuriyet Başsavcılığı olaya ilişkin soruşturma başlattı. Boruların patlamasından sonra bölgeye gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekipleri bölgeden numune alarak tutanak tuttu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/24/iecrop/siyanur_16_9_1656085141.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/altin-madeninde-siyanur-borulari-patladi-7213122/"]