Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 8 aydır yürütülen soruşturma kapsamında, Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Taşköprü ilçesinde yapılan operasyonlarla FETÖ/PDY’ye silahlı terör örgütünü yeniden yapılandırmaya çalıştıkları ve bu amaçla toplantılar düzenledikleri, yardımlar topladıkları iddia edilen 3 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

İL BAŞKANI GÖZALTINA ALINDI İDDİASI

Komandoların da destek verdiği operasyonlarda gözaltına alınan şahıslar arasında DEVA Partisi Kastamonu İl Başkanı’nın da bulunduğu belirtildi.

Operasyonda yakalanan M.K. ve N.S. isimli şahıslar ve DEVA Partili Mustafa Günaydı’nın ev ve iş yerlerinde arama yapıldı.



Yapılan aramalarda 6 adet 1 dolarlık banknot, 950 adet yasaklanmış yayın, 4 adet flaş bellek, 4 adet bilgisayar, 4 adet tablet bilgisayar ve 8 adet cep telefonu ele geçirildiği ileri sürüldü.

Ayrıca çok sayıda, örgüt elebaşı Fettullah Gülen’e ait olan kitaplar, dergiler ile bilgisayar ve haberleşme cihazları ile yardım toplama makbuzları ele geçirildiği iddia edildi. Gözaltına alınan şahıslarla ilgili soruşturma devam ediyor.

DEVA PARTİSİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Koyla ilgili DEVA Partisi İl Başkanlığı'ndan da açıklama geldi. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Kastamonu İl Başkanı’nın gözaltına alındığına dair haberler asılsızdır. DEVA Partisi Kastamonu İl Başkanlığı görevini 11.04.2021 tarihinden bugüne Cüneyt Cabacı yürütmektedir. Gözaltına alınan Mustafa Günaydı ise Kastamonu İl Yönetim Kurulu Üyesi’dir." İHA

[old_news_related_template title="DEVA Partili Metin Gürcan için istenen ceza belli oldu" desc="Hakkında ‘siyasal ve askeri casusluk’ suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan DEVA partili Metin Gürcan’ın, Türkiye’nin Suriye politikası hakkında yabancı devlet görevlilerine bilgi sızdırdığı ileri sürüldü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/06/iecrop/metin-gurcan_16_9_1641485962.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/deva-partili-metin-gurcan-icin-istenen-ceza-belli-oldu-6872074/"]