Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Irak’ın Dohuk Vilayeti’nde gerçekleştirilen saldırı hakkında açıklamada bulundu.

Irak’ın Dohuk Vilayeti’nin Zaho ilçesinde bir dere kenarına bugün (20 Temmuz) gerçekleştirilen saldırıda, ilk belirlemelere göre 8 kişinin hayatını kaybettiği; 23 kişinin ise yaralandığı belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında şöyle denildi:

"SİVİLLERİ HEDEF ALAN HER TÜRLÜ SALDIRIYA KARŞIYIZ"

*Bu elim hadisede hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyor; yakınları başta olmak üzere dost ve kardeş Irak halkına ve Hükümetine taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

*Türkiye sivilleri hedef alan her türlü saldırının karşısındadır. Türkiye terörle mücadelesini uluslararası hukuka uygun şekilde, sivillerin, sivil altyapının, tarihi ve kültürel varlıklar ile tabiatın korunmasına azami hassasiyet göstererek yürütmektedir.

IRAK HÜKÜMETİNE İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

*Masum insanları hedef alan ve terör örgütü kaynaklı olduğu değerlendirilen bu gibi saldırılarla ülkemizin terörle mücadeledeki haklı ve kararlı tutumunun hedef alındığı kıymetlendirilmektedir.

*Türkiye gerçeğin açığa çıkması noktasında her türlü adımı atmaya hazırdır.

*Irak hükümeti yetkililerini hain terör örgütünün söylem ve propagandasının etkisi altında açıklamalar yapmamaya, bu elim hadisenin gerçek faillerinin açığa çıkarılması için iş birliği yapmaya davet ediyoruz.

"AHLAK DIŞI"

Terör örgütü PKK/KCK yanlısı yayın yapan bazı medya organlarında, patlamanın TSK'nın Duhok'ta düzenlediği sözde atışlar nedeniyle kaynaklandığı yönünde iddialar yer aldı.

Güvenlik kaynakları, Irak'ın kuzeyindeki operasyonlar sonucunda terör örgütünün dağılma noktasına geldiğini, örgütün içinde bulunduğu zor durumdan kurtulmak için yalan, dezenformasyon gibi ahlak dışı yollarla çıkış arayışında olduğunu bildirdi.

Terör örgütü PKK/KCK'nın masum sivilleri hedef aldığı, bölge halkının köylerine, tarla ve bahçelerine gidemediği gerçekleri vurgulanırken, bu tür haberlerin dikkatleri dağıtmak, algı oluşturmak için maksatlı ve yanlı olarak yayınlandığı, söz konusu olayın teröristler tarafından düzenlendiğinin anlaşıldığı ifade edildi. DHA

[old_news_related_template title="Suriye Dışişleri Bakanı'ndan İran'da Türkiye karşıtı açıklamalar" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün İran’da Rus ve İranlı liderler Putin ve Reisi’yle katıldığı Suriye zirvesinin ardından, İran bu kez Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad'ı ağırlıyor. Mikdad, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan’la yaptığı görüşme sonrası basına açıklamalarda bulundu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/20/iecrop/depophotos_17352845_16_9_1658315018.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/suriye-disisleri-bakanindan-iranda-turkiye-karsiti-aciklamalar-7259931/"]