Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, Diyanet TV’de tayt giyen kadınları hedef aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kanalı olan Diyanet TV, “Doğru tesettür nasıl olmalı?” sorusunu bir programda, Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi İdris Bozkurt’a yöneltti.

Bozkurt’un söz konusu açıklamaları ise kadınlar tarafından tepkiyle karşılandı. İşte o açıklamalar:

*Hepimiz kabul edelim ki seyircilerimiz de takdir ederler, pantolon dediğimiz şeyler, daracık şeyler oluyor. Hele kadınlarımızda.

*Son zamanlarda da tayt şeklinde pantolonları tasvip etmek, toplumun huzuruna onunla çıkmak tasvip edilir şeyler değil. Dini kuralların ihlalidir de.

*Peki bu pantolonun üstüne vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde geniş bir giysi, tunik giyebilir, o noktaları örtebilir.

*Vücut hatlarını ve tenini belli etmeyecek şekilde bir örtü ile örtünebiliyorsa o zaman tesettür sağlanmış olabilir ama yine de şunu göz ardı etmememiz lazım.

*Allah, örtünmeyi emretmekle birlikte aslında toplumun örf ve adetlerini de söylemiş oluyor.

[old_news_related_template title="Diyanet'te dikkat çeken atamalar" desc="Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Strateji Geliştirme Başkanı görevden alındı. Başkan Yardımcılığı, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü'ne de yeni atamalar yapıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/04/iecrop/07-diyanet1_1636940_16_9_1634429210_16_9_1654321153.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/diyanette-dikkat-ceken-atamalar-7173922/"]