Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, vefatının 21’nci yılında Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı.

MEZARI BAŞINDA ANILDI

Diyarbakır'da görevi başında 2001 yılında uğradığı hain terör saldırısında 5 polis memuru ile şehit edilen Ali Gaffar Okkan, şehit edildiği Diyarbakır ve memleketi Sakarya'nın Hendek ilçesindeki mezarı başında anıldı. İlçe Kaymakamlığının tertiplediği törene protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

VALİ OKTAY, ŞEHİDİN AİLESİ İLE BİRLİKTE DUA ETTİ

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, şehidin ailesi ve il protokolü ile birlikte 21 yıl önce hain saldırıda 5 polis memuruyla birlikte şehit düşen Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan’ın kabri başında düzenlenen anma programına katıldı. Şehitler için dua etti.



SOYLU PAYLAŞIM YAPTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın ölüm yıldönümünde sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Bu ülke, bu aziz millet, Gaffar Okkan gibi kahraman evlatlarının isimlerini bir bayrak gibi ebediyete kadar göğsünde taşıyacaktır. Şehadetinin 21. yıl dönümünde kahraman emniyet müdürümüz Gaffar Okkan'ı rahmetle ve minnetle anıyoruz" ifadelerini kullandı.

ANMA MESAJI PAYLAŞTILAR

Şehit Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın ölüm yıldönümünde siyasi liderler paylaşım yaptı. Paylaşımlar şöyle;

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Vatanına en iyi şekilde hizmet etmeyi büyük bir görev edinen; Başta Diyarbakır’ımız olmak üzere milletimizin gönlüne yerleşen Emniyet Müdürü'müz Gaffar Okkan’ı şehadetinin yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "Faili meçhul cinayetle aramızdan ayrılışlarının yıl dönümünde araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ve Diyarbakır Emniyet Müdür Gaffar Okkan’ı saygı ve rahmetle anıyorum."

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel: "Bir suikast sonucunda şehit olan Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ı ölümünün 21'inci yılında saygı ve minnetle anıyorum."

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır: "Görev yaptığı her kentte halkın takdirini ve sevgisini kazanmıştı. 21 yıl önce uğradığı hain suikast sonucu şehit oldu. Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ı ve onunla birlikte şehit olan polis memurlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum."

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak: "Bugün aynı zamanda Diyarbakır Emniyet Müdürüyken hain bir suikaste kurban verdiğimiz Gaffar Okkan’ın ve gazeteci, siyasetçi, eski Dış İşleri ve Kültür Bakanımız, devlet insanı İsmail Cem’in vefatının yıl dönümü. Saygı ve rahmetle anıyorum."

Türkiye Barolar Birliği (TBB): "Cumhuriyet değerlerini canı pahasına savunan, uygulamaları ve hizmetleriyle halkın kahramanı olan Diyarbakır Emniyet Müdürü şehit Ali Gaffar Okkan’ı, katledilmesinin 21. yılında rahmet ve saygıyla anıyoruz."

[old_news_related_template title="Uğur Mumcu, ölümünün 29’ncu yılında anılıyor" desc="Araştırmacı gazeteci ve yazar Uğur Mumcu 24 Ocak 1993'te evinin önünde, park halindeki arabasına konulan C-4 tipi bombayla hazırlanmış bir suikasta kurban gitti. Uğur Mumcu, ölümünün 29. yıldönümünde de Türkiye'nin bir çok yerinde anılıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/24/iecrop/ugur-mumcu-depo-3_16_9_1643002902.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/ugur-mumcu-olumunun-29ncu-yilinda-aniliyor-6907908/"]