İstanbul’da dün başlayan ve gece boyunca da etkisini sürdüren kar yağışı gün içerisinde devam ediyor.

image small

Tipi şeklinde devam eden kar yağışı Haramidere'de yolları karla kaplarken, işten evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

image small

ARAÇLARDAN İNİP YÜRÜDÜLER

Karla kaplanan E-5 Kara yolunda görüş mesafesi düşerken uzun araç kuyrukları oluştu. İşten evlerine gitmek için servise binen vatandaşlarda araçlardan inerek yola yaya olarak devam etti.

image small

"1 SAATTİR YOLDAYIZ"

Otobüsler gitmediği için yolda kaldıklarını söyleyen bir vatandaş, “Saat 16.15’te çıktım hala otobüsler gitmiyor kaldık burada. 1 saattir buradayız. 1 saat daha yolum var” dedi.

Başka bir vatandaş ise “Çok yakın yerden geliyoruz ama 1 saattir yoldayız. Gideceğimiz yere varabilecek miyiz daha belli değil. Mecbur kaldık işimizden dolayı çıktık” diye konuştu.



"BEKLİYORUZ, YAPACAK BİR ŞEY YOK"

Durakta yoğun kar yağışının altında otobüs bekleyen Ahmet Akkuş, "Böyle kar yağmasını bekliyorduk. Hastaneden yeni geldik. 40-45 dakikadır araba bekliyoruz. Tepecik Mahallesine gideceğiz. Otobüs bekliyoruz" dedi.



Kubilay Türkdoğan Maalesef karda kaldık. Servisler de gelmedi. Ne kadar bekleyeceğimizi de bilmiyoruz. Yaşadığım yere giden bir tane minibüs, bir tane de otobüs var. Şu an gelen giden yok. Trafikte durmuş vaziyette. Bekliyoruz yapacak bir şey yok" şeklinde konuştu.

İSTANBUL’UN BATISINDA TRAFİK FELÇ OLDU

Öte yandan yoğun kar yağışı trafiği de adeta felç etti. Özellikle kentin batı bölümünde araçlar kontak kapattı.



YOĞUNLUK YÜZDE 90'A ULAŞTI

Gece saatlerinde ise İstanbul'da trafik yoğunluğu yüzde 90'a ulaştı.



YÜRÜYEREK İLERLEDİLER

İstanbul’un trafik yükünü çeken E-5 karayolunda da trafiğin kitlenmesiyle yüzlerce araç yolda mahsur kalırken, bazı vatandaşlar toplu taşıma araçlarına binemediği için yürümeye başladı.



D-100'DE DE TRAFİK DURDU

İstanbul'da etkisini arttıran yoğun kar yağışından dolayı Cevizlibağ D 100 Edirne istikametinde trafik durdu. Metrobüsü kullanmak isteyen yolcular yoğun kar yağışı altında yürümekte zorluk çekti.

KÜÇÜKÇEKMECE D-100 KARAYOLUNDA TRAFİK DURDU

İstanbul'u öğleden sonra etkisi altına alan kar yağışı sebebiyle Küçükçekmece D-100 güney yolu Edirne istikametinde trafik durdu. Sürücüler kayan araçlarını kontrol etmekte güçlük çekti. Yoğun kar yağışı sebebiyle sürücülerin zor anlar yaşadığı D-100 karayolunda belediye araçları çalışma yapıyor.

image small

Aracıyla yolda kalan Orhan Demirtay, "Olay zaten görülüyor ama arkadaşlar çok acemi. Karda gitmeyi bilmiyorlar. Lastikleri de düzgün değil. Acemilikten yani bir sürü insan bunlar yüzünden mağdur oluyor" dedi.

Bir saattir yolda kaldığını belirten bir başka sürücü, "Yolda kaldık. Bir anda bastırdı. 3'te yola çıktık o saatten beri yollardayız. 1 saattir trafikteyiz herkes hazırlıksız yakalandı. Bu lastiklerle bu yola çıkılmaz" diye konuştu.

ARNAVUTKÖY'DE DE BENZER GÖRÜNTÜLER VARDI

Arnavutköy'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle yollar trafiğe kapandı. Çok sayıda araç caddelerde mahsur kaldı. Kimi sürücüler yetkilere sitem ederken kimi sürücüler ise araçlarını terk edip yola yürüyerek devam etti.

Öte yandan Bağcılar Mahmutbey istikametinde trafik adeta durdu. Yolda kalanlar yürümek zorunda kaldı. Bazı kişiler saatlerdir yürüdüğünü belirtti.

BEYLİKDÜZÜ'NDE HAYAT DURDU

Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile adeta Beylikdüzü’nde hayat durdu. İstanbul’un en önemli ulaşım yollarından olan E-5 karayolunda trafik saatlerce dururken vatandaşlar, otobüslerden inerek yürümeye başladı. Bazı vatandaşların ise evlerine dönmek için metrobüslere akın etmesiyle gişelerde yoğunluk oluştu.



Basın Ekspres Yolu'nda ise kar yağışı nedeniyle durma noktasına gelen trafik drone ile görüntülendi. Görüntülerde araçların güçlükle ilerleyebildiği görülüyor.



ÇEKİCİ VATANDAŞLARI TAŞIDI

Arnavutköy'de kar yağışı ve tipi nedeniyle yol tamamen trafiğe kapandı. Evlerine gitmeye çalışan vatandaşlar yolda mahsur kaldı. Bu sırada bir çekici sürücüsü, yolda kalan vatandaşları aracın dorsesinde taşıdı.

01:00 İTİBARİYLE TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 78'LERDE

İstanbul'un Avrupa yakası yeni havalimanı çevresinde başlayan ve saatler ilerledikçe etkisini artıran kar fırtınası nedeniyle oluşan trafik sıkıntısı devam ediyor. Yoğunluk 01:00 itibariyle yüzde 78 oranına ulaşırken, özellikle Kuzey Marmara Otoyolu, TEM Mahmutbey, Haramidere kesiminde trafiğin durma noktasına geldiği gözleniyor.

 

[old_news_related_template title="İstanbul'a girişler durduruldu" desc="İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Trakya istikametinden İstanbul'a araç girişlerinin durdurulduğunu açıkladı. Yerlikaya kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle AVM’lerin de bu akşam 19.30'da kapatılacağını duyurdu. Tipi şeklinde yağan kar saat 16:30 itibariyle İstanbul'un Avrupa yakasında yeniden etkili olmaya başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/24/iecrop/istanbula-giris_16_9_1643032377.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-istanbula-girisler-durduruldu-6909298/"]

 

[old_news_related_template title="THY, İstanbul Havalimanı uçuşlarını saat 04.00'e kadar durdurdu" desc="Türk Hava Yolları (THY), kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı uçuşlarını 25 Ocak saat 04.00'e kadar durdurdu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/24/iecrop/ist-havaimani-1_16_9_1643033837.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/thy-istanbul-havalimani-ucuslarini-saat-04-00e-kadar-durdurdu-6909399/"]