Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da toplu açılış törenine katıldı. Kente müjdeyle geldiğini belirten Erdoğan, 12 Eylül darbesi sonrası işkence üssüne dönüşen Diyarbakır Cezaevi'nin kapatıldığını açıkladı:

- Adalet Bakanlığı, Diyarbakır Cezaevi'ni tamamen boşalttı. Bugün itibarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığımıza devredildi. Bakanlığımız restorasyon için gereken projeyi hazırladılar.

- Diyarbakır Cezaevi binası artık içinde müzeden kütüphaneye, kültür ve sanat birimlerine kadar farklı alanlarda faaliyet yürütme mekanı olarak hizmet verecektir. Diyarbakır Cezaevi müze oluyor. Kütüphanesiyle, sanat gösteri alanları ile artık bu acının yaygınlaştığı cezaevi ortadan kalkıyor.



"ŞEHİR HASTANESİ YENİDEN İHALE EDECEĞİZ"

İstasyon Meydanı'nda toplanan partililere seslenen Erdoğan, Bartın’daki maden faciasında kusuru olanlara her türlü işlemi yapacaklarını belirtti.

Limak Holding tarafından ihalesi alınan ancak inşaatı tamamen duran Şehir Hastanesinin yeniden ihale edileceğini belirten Erdoğan, “Seçmeli dersler için Kürtçe öğretmenlerin kadrosunu açtık. Eski stadın yerine millet bahçesi açıyoruz. Kentsel dönüşüme devam ediyor. 44 km’lik bölünmüş yolu 436 km’ye çıkardık. Çevre yolunu açıyoruz” dedi.

Yapımı yılan hikayesine dönen ve bir türlü tamamlanamayan, sıklıkla müteahhit firma değiştiren Silvan Barajı inşaatının da ihale yenileme süreciyle hızla tamamlanacağını ifade eden Erdoğan, kayyumla yönetilen belediyelerden ise övgüyle söz etti. Belediyelerin terör örgütüne peşkeş çekildiği için kayyum atandığını ve vekâlet eden başkanların önemli hizmetler yaptığını ileri sürdü.

"HDP EMPERYALİSTLERİN OPERASYON AYGITI"

HDP’yi emperyalistlerin operasyon aygıtı olmakla suçlayan Erdoğan, “Kürt kardeşlerimi bir avuç sapkının oyuncağı haline getirenleri, HDP denen parti görünümlü emperyalizmin operasyon aygıtı ve 50 bin vatandaşımızın canına mal olan terör örgütünün payandasıdır. Tüm sapkınların aktörü durumdadır. CHP 6’lı masaya bunları almaya tenezzül etmedi, masa altında tutmaya mahkûm etti. İstanbul’da adı sanı bilinmeyen marjinal bir gruplarla ittifak kurmuşlardır” dedi.

[old_news_related_template title="Ahmet Davutoğlu: Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananlar hukuk tarihimiz açısından yüz karasıdır" desc="Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Diyarbakır Cezaevi önünde basın açıklamasında bulundu. Davutoğlu, 12 Eylül 1980 darbesi kınayarak, “Diyarbakır Cezaevi'nde o yıllarda yaşananlar bizim hukuk tarihimiz açısından yüz karasıdır. İnsanlık birikimi açısından gelecek nesillere kötü bir mirastır” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/09/12/iecrop/ccd0dd12-55f5-42b6-a307-35aa7723ce2c_16_9_1631452858.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/ahmet-davutoglu-diyarbakir-cezaevinde-yasananlar-hukuk-tarihimiz-acisindan-yuz-karasidir-6645291/"]