İddiasını sosyal medya hesabından “SKANDAL..!!!” olarak duyuran Yanmaz, paylaşımında, “Recep Tayyip Erdoğan Bey 15 Eylül’de Şanlıurfa’ya gelecek. Kalabalık olmak, adam toplamak lazım. Kimse kendiliğinden gelmiyor. O zaman 250 TL’lik market kartı dağıtarak gelmelerini sağlıyorlar. Ne duruma düştü devri iktidar?” dedi.

"MİTİNG ALANINDA ÇEKİNİZİ ALACAKSINIZ"

21. Dönem Saadet Partisi Milletvekili de olan Niyazi Yanmaz, AKP Eyyübiye İlçe Başkanlığı önünde bir kuyruk olduğunu görüp nedenini araştıran bazı partililerin, 15 Eylül’de Şanlıurfa’ya gidecek olan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingine katılımcı teminine yönelik bir girişimi belirlediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

“Arkadaşlarımızın yaptığı araştırmaya göre ilçe binasına sadece kadınları çağırmışlar. Burada ismi yazılan kadınlara ‘Miting alanında şu hanımı görüp, 250 TL’lik çekini alacaksın’ diyorlar. Her mahalle için değişik görevliler belirlenmiş. İsimleri yazılı kadınlar kendilerine adı verilen görevliyi miting alanında bulup çekini alacakmış. Arkadaşlarımız, Eyyübiye İlçe Başkanlığı önündeki kuyruğu çekince kalabalığı hemen dağıtmışlar."

NEREDEN, NEREYE?

AKP’nin kuruluş yıllarında Şanlıurfa’da düzenlediği mitinglerde Erdoğan’ın 40-50 bin kişiye hitap ettiğini hatırlatan Saadet Partisi İl Başkanı Niyazi Yanmaz şunları söyledi:

“O zaman binlerce kişi kendisini karşılamak için yarışırdı. Adeta yer-gök insan dolardı.  İnsanlar, koşarak, arzularıyla gidiyorlardı. Hatta, o zaman Necmettin Erbakan Hocamızı getirdiğimizde, Şanlıurfa’da o kadar çok seveni olmasına karşın biz o kalabalığı toplamamıştık. Yapılan hatalar AKP’yi yolun sonuna getirdi.”

[old_news_related_template title="AKP'li olduğunu söyleyen vatandaş: Elinde Kur’an geziyor, Allah, peygamber diye etkileniyorduk" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu, Giresun’da İsmet ve Nimet Aydın çiftinin konuğu oldu. AKP’nin kuruluşundan beri üye olduğunu söyleyen İsmet Aydın, “Ben bu adamdan niye etkilendim? Hepimiz Müslümanız. Elinde Kur’an geziyor Allah, peygamber diye etkileniyorduk. Gerçekten yalanmış bu” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/06/iecrop/124-chp_16_9_1662488951.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/akpli-oldugunu-soyleyen-vatandas-elinde-kuran-geziyor-allah-peygamber-diye-etkileniyorduk-7350027/"]

[old_news_related_template title="AKP’li belediyeler yoksulu görmüyor" desc="Vatandaşlar ekonomik krizde açlık ve yoksullukla boğuşurken AKP’li belediyeler, peş peşe konukların beş yıldızlı otellerde konakladığı, milyonluk gastronomi festivalleri düzenliyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/10/iecrop/11bursa_16_9_1662770628.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/akpli-belediyeler-yoksulu-gormuyor-7356160/"]