Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan Piyade Uzman Çavuş Selahattin Taşkın'ın hastanede şehit olduğunu açıkladı. MSB ayrıca bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucunda P. Tğm. Ömer Faruk Civelek’in şehit olduğunu bildirdi.

MSB tarafından yapılan açıklamalarda şöyle denildi:

* Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 17 Temmuz 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları ile yaşanan çatışmada kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Selahattin Taşkın yaralanarak derhal hastaneye sevk edilmiş yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

* 17 Temmuz 2022 tarihinde, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz ateşi sonucunda kahraman silah arkadaşımız P. Tğm. Ömer Faruk Civelek şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.



NAAŞI BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

Evli olan Şehit Piyade Uzman Çavuş Selahattin Taşkın’ın (38) naaşı memleketi Erzurum’a getirildi. Şehit Taşkın için Erzurum Askeri Havaalanı'nda karşılama töreni düzenlendi. Törene protokol mensupları, askeri erkan ve şehit yakınları katıldı.

Şehidin cenazesi, törenin ardından Oltu ilçesine götürüldü. Taşkın’ın cenazesi, yarın Oltu ilçesi Tuzla köyü Yeni Cami'de ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından defnedilecek.



SAKARYA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Sakarya’nın Karasu ilçesi Gölköprü Mahallesi’nde ikamet eden Piyade Teğmen Ömer Faruk Civelek, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit oldu.



Acı haber, şehidin Karasu ilçesi Gölköprü Mahallesi’nde yaşayan ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Civelek'in nişanlı olduğu ve Eylül ayında evleneceği öğrenildi. (DHA, İHA)



[old_news_related_template title="Şehit Murat Yıldırım son yolculuğuna uğurlandı" desc="Türk Silahlı Kuvvetleri'nce (TSK) Irak'ın kuzeyinde terör yuvalarını yok etmek amacıyla başlatılan Pençe-Kilit operasyonunda çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Murat Yıldırım (36), dualarla son yolculuğuna uğurlandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/08/iecrop/resimid_208453761_20845376_16_9_1657271075.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/sehit-murat-yildirim-son-yolculuguna-ugurlandi-7238821/"]