Eskişehir'de sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından yapılan zamlara tepki amacıyla düzenlenen eylemde gerginlik yaşandı.

Eskişehir'de elektrik ve doğalgaza yapılan zamları protesto etmek amacıyla, 'Zamlar geri alınsın' adı altında 'Geçinemiyoruz, faturaları ödeyemiyoruz. Zamları protesto ediyoruz' eylemi gerçekleştirildi.

Sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tarafından Atatürk Caddesi Adalar girişinde gerçekleşen eyleme yaklaşık 600 kişi katıldı. Eylemde geniş güvenlik önlemleri alındı. Eyleme katılanlar polis barikatları ile karşılaştı. Eylemde yaklaşık 750 polis görev aldı.

Vatandaşlar, 'Artık yeter, zamlar geri alınsın' yazılı pankart açtı. Eyleme katılanlar 'Susma haykır, zamlara hayır', 'Hükümet istifa', 'Hükümet zamları al başına çal' şeklinde sloganlar attı. Sloganlarla birlikte yürüyüşe geçen vatandaşların yürümesine polis engel oldu.

Eskişehir güvenlikten sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Yurttutan, bu yürüyüşe şu an müsaade edemeyeceklerini ve yürüyüş için valilikten herhangi bir izin alınmadığını belirtti. Yürümek isteyen eylemciler ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandı.

YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ

STK temsilcileri ile emniyet güçleri arasında uzun bir süre yürüyüş için izin verilmesi konusunda görüşme yapıldı. Görüşmeler süresince zaman zaman tansiyon yükseldi ve eylemciler ile polis arasınsa arbede yaşandı.

Eyleme destek vermek için gelen CHP Eskişehir Milletvekilleri Utku Çakırözer ile Jale Nur Süllü ve İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu da emniyet güçlerinden yürüyüş için izin verilmesi konusunda görüştü.

Ancak görüşmelerden olumlu bir sonuç alınmaması üzerine Milletvekili Süllü, Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız'la telefonda görüşerek yürüyüş için izin istedi. Ancak yürüyüşe yine izin çıkmadı.

FATURA YAKTILAR

Polis tarafından yürüyüşe izin verilmemesi sırasında, barikat arkasında dakikalarca bekleyen Eskişehir halkı barikatlardan geçmek istedi. Bunun üzerine polis ile vatandaş karşı karşıya geldi, arbede yaşandı.

Uzun süre yaşanan arbedenin ardından Eskişehirliler basın açıklamasını barikatın arkasında gerçekleştirdi, faturalarını yakarak, 'hükümet istifa' sloganları attı.

[old_news_related_template title="Zamlara Elazığ ve Tunceli'deki vatandaşlardan tepki" desc="AKP iktidarının 2022 yılı ile birlikte art arda uyguladığı zamlara vatandaşlar sokaklara çıkarak tepki göstermeye devam ediyor. Elazığ ve Tunceli’de vatandaşlar yüksek elektrik faturalarına karşı eylem yaptı. DEVA Partisi Elazığ il başkanlığının çağrısıyla gerçekleşen eylemde vatandaşlar, ‘zamsız Türkiye istiyoruz, elektrik değil fatura çarpıyor’ sloganları atarak yürüdü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/12/iecrop/zamlar_16_9_1644676121.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/zamlara-elazig-ve-tuncelideki-vatandaslardan-tepki-6949123/"]