İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocaeli programı kapsamında ziyaret ettiği Çayırova ve Darıca ilçelerindeki esnafın dertlerini dinledi. Akşener, Darıca ilçesindeki esnaf ziyareti öncesinde kendisini bekleyen kalabalığa hitap etti.

"ÇİFTÇİ GÜBRE ATAMADI"

Esnaf dükkanlarında müşterilerin velinimet olduğunu belirten Akşener, “Müşterisine söven esnaf var mı? Halbuki seçmenine söven siyasetçi var bu ülkede. Seçmenine terörist diyen siyasetçi var bu ülkede. Seçmenine nankör diyen siyasetçi var bu ülkede. Seçmenine şükürsüz diyen siyasetçi var bu ülkede. Sana ne kardeşim? Esas olan sen çiftçinin derdine hangi çareyi ürettin? Bak Ukrayna ile Rusya arasında savaş var. Ayçiçek yağını getiremedin. Kahroldunuz, kalpten gidiyordunuz. Çünkü Türkiye’de kendi gıdası kendine yeter hali işini bitirdiniz. Dolayısıyla Ukrayna’dan, oradan buradan belki buğday da alamayacaksınız. Onun için ‘Çiftçinin gübresini ücretsiz ver, atsın’ dedik, 'hayır' dediler. Ne oldu, biliyor musunuz? Telekom’un 24 milyar liralık hakkını hukukunu Hariri’nin cebine koydular, çiftçi gübre atamadı. Haram olsun, zıkkım olsun size.” ifadelerini kullandı.

"CEKETİMİ ASSAM SEÇİLİRİM ZAMANI BİTMİŞTİR"

Sarayda on, on bir maaş alan danışmanlar olduğunu ifade eden Akşener, “Senin kızın, senin oğlun 4 yıllık üniversiteyi bitirip ‘ne iş olsa yaparım’ şeklinde iş arıyor, bulamıyor. Çünkü istihdama yönelik hiçbir adım atmadılar. Şimdi el ele verip bir şey yapacağız. El ele vereceğiz ve benim buraya geldiğim gibi ağalar, muhteremler gelecek, karşınızda hazır ola geçecek, oylarınız çok kıymetli olacak ve hep beraber öğreteceğiz, seçmen velinimettir ağalar. Ceketimi assam seçilirim zamanı bitmiştir. El ele vereceğiz ve bu harami düzeni, helal oylarınızla, sandıkta, demokrasi ile attaya göndereceğiz ” şeklinde konuştu.


"AKP KADIN KOLLARINA ÜYE OLURSAN BİŞEY YAPARIZ"

Akşener’in konuşması sırasından mikrofon uzattığı bir vatandaş ise işe girmek istediğini ancak “AK Parti kadın kollarına üye olursan bir şey yaparız yoksa giremezsin” karşılığını aldığını söyledi. Kalabalığın yuhalaması üzerine araya giren Akşener, “Biz kimseyi yuhalamıyoruz. Biz kararlı bir şekilde bu harami düzeni ele ele verip beraber yıkıyoruz. Ondan sonra da 92 puanla atanamamış gencimizin yerine 58 puanla atanmış ayısı-dayısı olan kişileri, 92 puanlık hakkın hukukun yendiği Türkiye’nin yeniden inşasını birlikte yapıyoruz. 58 puanla atanan gencin ayılarından-dayılarından da hesap soruyoruz.” diye ekledi.



"ÇOK SIKINTIDAYIZ, HER ŞEY DOLARA BAĞLI"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde esnafı ziyaret etti. Esnaf, çok sıkıntıda olduğunu söyleyerek Akşener'e dert yandı.

Esnaf ziyaretleri kapsamında bir telefon aksesuarları satan dükkanı ziyaret eden Akşener, esnafa "İşleriniz nasıl?" diye sordu.

Esnaf, Akşener'e "Çok sıkıntıdayız. Her şey dolara bağlı. Bugün, 300 liraya sattığım ekranı akşam müşteriye 400 lira demek zorunda kalıyorum. Kiramızı ödeyemiyoruz. Eşimin, çocuklarımın maaşlarıyla geçinmeye çalışıyoruz.

Pandemide 6 ay kapalı kaldık ve kiramızı ödedik. Marketler zincirine hiç dokunulmadı. Gıda satılacak denilen yerlerde her türlü şey satılıyor.

Bunu dile getirin. Bu insanların duası size yeter. 50 yıllık Çayırovalıyım. 4 çocuğum var. Kendi yağımızda kavrulmaya çalışıyoruz. Komşularım da zor durumda." diye konuştu.

[old_news_related_template title="Meral Akşener, Erdoğan'ı 'Tazmanya Canavarı'na benzetti" desc="Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. Akşener, 'Tazmanya Canavarı edasıyla attığı tiratları gülerek izliyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki çok az kaldı. Haddi kim bilecekmiş, milletimizin tokadını kim yiyecekmiş çok az kaldı'dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/25/iecrop/adb54f23-d675-408e-bd9f-d9cbf72682c3_16_9_1653464003.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/meral-aksener-erdogani-tazmanya-canavarina-benzetti-7154660/"]

[old_news_related_template title="Akşener 'az kaldı' dedi! İYİ Parti, iktidara gelindiğinde neler yapılacağını madde madde açıkladı" desc="İYİ Parti lideri Akşener, 'Adaletle özgürleşen, liyakatle eşitlenen, sevgiyle güçlenen, güçlü, zengin ve mutlu Türkiye’yi, el ele, kol kola, hep birlikte inşa etmemize az kaldı!' ifadelerini paylaştı. Öte yandan İYİ Parti iktidara geldiklerinde neler yapacaklarını madde madde anlattı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/23/iecrop/aksenerr_16_9_1653330150.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/aksener-az-kaldi-dedi-iyi-parti-iktidara-gelindiginde-neler-yapilacagini-madde-madde-acikladi-7152011/"]