Türkiye'de her geçen gün artan kira fiyatları faciayı da beraberinde getirdi. İstanbul'da kiracı ile ev sahibi arasında çıkan kavgada kan aktı.

Olay, Kağıthane ilçesinin Harmantepe mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, 4 katlı bir binanın giriş katında kiracı olan Hamza Çıkrıkçı ile kirayı 3 katına çıkarmak isteyen ev sahibi Şenel Tombul (55) arasında bir süre önce tartışma yaşandı.



KONTRAT VAR DEDİ, ZAMMA KARŞI ÇIKTI

Çıkrıkçı, kontratının devam ettiğini hatırlatarak kirayı artırmayacağını söyledi. Yaşanan tartışmanın ardından Tombul kiracısından evi boşaltmasını istedi. Ev sahibi Tombul, bir süre sonra, kiracısının taşınmamasına rağmen daireyi başkalarına kiralamak için harekete geçti.

EV SAHİBİNİ VURDU

Kiralık ev arayanları daireyi görmeye çağıran Tombul ile Çıkrıkçı arasında sık sık tartışma çıkmaya başladı. Bu akşam yaşanan tartışma sırasında Çıkrıkçı, evde bulunan tabancayı alarak kapısının önünde duran ev sahibine ateş etti.



HAYATINI KAYBETTİ

Göğsüne 2 kurşun isabet eden Tombul, kanlar içinde yere yığıldı. Ağır yaralı olarak ambulansla Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Şenel Tombul, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

POLİSE TESLİM OLDU

Saldırının ardından evine girerek kapıyı kilitleyen Hamza Çıkrıkçı, ihbar üzerine olay yerine gelen polise teslim oldu. Çıkrıkçı, sorgusu yapılmak üzere polis merkezine götürüldü.

[old_news_related_template title="Yargıtay'dan kiracıları yakından ilgilendiren karar" desc="Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Kira sözleşmesinin yapılması sırasında tarihleri boş olan ve kiracı tarafından imzalanan tahliye taahhüdünün tarihlerinin sonradan doldurulmasının önemsiz olduğuna dikkat çekti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/13/iecrop/kira-konut-daire_16_9_1654814612_16_9_1655122900.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/yargitaydan-kiracilari-yakindan-ilgilendiren-karar-7191225/"]

[old_news_related_template title="'Konut kiraları 5 kat arttı' dediler, sokağa indiler" desc="Artan kira fiyatları hem halkı hem de STK'ları isyan ettirdi. Birleşik Kamu İş Sendikası’nın yaptığı basın açıklamasında, “1 yılda konut kiraları ve fiyatları da neredeyse 5 kat yükselmiştir. Ayrıca, ekonomi bilimi ile inatlaşan AKP iktidarının yarattığı dar boğaz inşaat sektörü maliyetlerini yüzde 150 oranında artırarak neredeyse sektörü durma noktasına getirmiştir' denildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/04/iecrop/kira_16_9_1654366717.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/konut-kiralari-5-kat-artti-dediler-sokaga-indirler-7175292/"]