Bingöl Kaleönü Mahallesinde bulunan Özel Harekat Şube Müdürlüğünde eğitim bürosundan eğitim alanına mühimmat sevki esnasında meydana gelen patlamada ağır yaralanan Özel Harekat Polisleri Necati Aygün ve Birol İli, Bingöl Devlet Hastanesine kaldırıldı.




Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan özel harekat polislerinden Aydın Çine nüfusuna kayıtlı Necati Aygün ve Erzurum Aziziye nüfusuna kayıtlı Birol İli, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.



OĞLUYLA BİRLİKTE VEDALAŞTI

Evli ve 3 yaşında bir çocuk babası olan 31 yaşındaki Birol İli'nin cenaze törenine eşinin üniformasıyla katılan öğretmen Merve İli, gözyaşlarını tutamadı. Kendisini teselli etmeye çalışan eşinin meslektaşlarına, "Biliyor musunuz dün bizim evlilik yıl dönümümüzdü. Kendisi bana armağan olarak şehadetini verdi. Onun emaneti olan yavrumuza çok iyi bakacağım" dedi. Merve İli daha sonra oğlu Metehan ile birlikte Türk bayrağına sarılı tabuta sarılarak dakikalarca gözyaşı döktükten sonra öperek vedalaştı.



DOĞDUĞU KÖYDE TOPRAĞA VERİLDİ

Şehidin cenaze törenine İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Erzurum Valisi Okay Memiş, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Emniyet Müdürü Levent Tuncer, siyasi parti temsilcileri, şehidin babası Erol İli, şehidin annesi Serap İli, şehidin eşi Merve İli, askeri erkan, kamu kurum müdürleri, şehidin yakınları ve binlerce Erzurumlu katıldı.



Öğlen namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Aziziye ilçesine bağlı Demirgeçit Köyü mezarlığına defnedildi.

[old_news_related_template title="Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde patlama: 2 şehit" desc="Bingöl’de Özel Harekat Şube Müdürlüğü içerisinde patlama meydana geldi. Özel Harekat personeli Necati Aygün ve Birol İli şehit oldu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/22/iecrop/fodc0-zwqaelkao_16_9_1647952405.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-ozel-harekat-sube-mudurlugunde-patlama-7026789/"]