CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin önündeki alanın fotoğraflarını çektiği iddiasıyla “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan yargılandığı davaya devam edildi.

Anadolu 17. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Suat Özçağdaş ve avukatları ile müşteki Fahrettin Altun’un avukatı katıldı. Duruşmaya CHP milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile çok sayıda partili de katıldı.

KARŞI BEYANDA BULUNMAK İÇİN SÜRE İSTEDİ

Cumhuriyet savcısı mütalaasında davanın 5. duruşmasında vermiş olduğu mütalaayı tekrar ettiğini belirterek, sanık Suat Özçağdaş’ın “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan 5 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını istedi. Oysaki 6. celsede duruşmaya giren savcı, Özçağdaş'ın beraatini talep etmişti.

Müşteki Fahrettin Altun’un avukatı Sezgin Tunç, “Bu celse verilen mütalaaya iştirak ediyoruz. Cezalandırılmasını istiyoruz” dedi. Söz alan sanık avukatı Çağdaş Karaküçük de, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre istedi.

Mahkeme, bu celse değişen mütalaa beyanına karşı savunma hakkı bağlamında sanık avukatının talebini kabul ederek, bir sonraki celseye kadar yazılı savunmasını sunması için süre verilmesine karar verdi.

İKİNCİ MÜTALAADA BERAAT İSTENMİŞTİ

Açıklanan ilk mütalaada Cumhuriyet Savcısı sanık Suat Özçağdaş'ın "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılması istemişti.

Önceki celse nöbetçi savcı tarafından açıklanan mütalaada ise, sanığın yol üzerinden çektiği resmin içeriği, toplanan deliller, olay yerinde yapılan keşif ve alınan tanık beyanları dikkate alındığında sanığın üzerine atılı suçun yasal unsurlarının oluşmadığını belirterek, Özçağdaş’ın beraatine karar verilmesini talep etmişti.

ÖZÇAĞDAŞ: ORTADA BİR İHLALİN OLMADIĞINI BİLİYORUZ

Duruşma sonrası açıklama yapan Suat Özçağdaş, savcılığın kendisi hakkında önce ceza, sonra beraat ardından yeniden ceza istediğini belirterek, "Biz aynı noktada durmaya devam ediyoruz. Kamu yararına olan tüm çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Ortada bir ihlalin olmadığını biliyoruz" dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ın 21 Nisan 2020'de saat 12.50 civarında aynı partiye mensup iki kişiyle İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evininin fotoğrafını kendisine ait cep telefonu ile çektiği belirtildi.

Kayda aldığı görüntüyü partisinin il başkanına göndermek suretiyle ifşa ettiğinin kaydedildiği iddianamede, Altun’un evini korumakla görevli polislerin duruma müdahale etmesi üzerine Özçağdaş’ın bölgeden ayrıldığı anlatıldı. İddianamede, Suat Özçağdaş’ın “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istendi.