24 Ocak 2020’de corona virüse bağlı olarak çoklu organ yetmezliği sonucu vefat eden Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, şok bir suç duyurusunda bulundu.

Avukatı Akın Centilmen aracılığıyla Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulunan Girik, hem hastanenin hem de Ahu Turanlı’nın ünlü sanatçının corona virüsüne yakalanmasında ihmali olduğunu iddia etti.

"TESTİN FİYATINI ÖĞRENİNCE VAZ GEÇTİLER"

Girik’in avukatı Akın Centilmen, yaptığı açıklamada

“Fatma Hanım’ın uzun yıllardır bakıcılığını yapan Türkmen asıllı kadın, refakatçi olarak hastaneye geldiğinde kendisini iyi hissetmediğini ve Covid-19 testi yaptırmak istediğini söylüyor.

Ahu Hanım test fiyatının bin TL olduğunu öğrenince test yaptırmaktan vazgeçiyor. Birkaç gün geçtikten sonra Fatma Girik’in corona virüsüne yakalandığı anlaşılıyor ve 2-3 gün içerisinde yaşamını yitiriyor.

Burada hem testi yaptırmayan Ahu Hanım hem de bakıcının beyanına rağmen test yapmadan bakıcının refakatçi olmasına izin veren hastane yönetiminin ihmali var” dedi.

Centilmen, Fatma Girik’in ölümünde ihmali olduğu gerekçesiyle Ahu Turanlı ve hastane yönetimi hakkında suç duyurusunda bulunduklarını, dosyanın İstanbul'a gönderileceğini ve soruşturmanın İstanbul'da yürütüleceğini dile getirdi. (İHA)

[old_news_related_template title="Fatma Girik yaşamını yitirdi" desc="Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan ve yaklaşık altı ay önce tedavi için İstanbul’a giden Türk sinemasının ünlü yıldızı Fatma Girik bu sabah saatlerinde tedavi gördüğü özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşamını yitirdi. Girik'in ölüm nedeniyle ilgili hastaneden yapılan açıklamada 'Covid 19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti' denildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/24/iecrop/fatma-girik-depophotos_16_9_1643004716.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/son-dakika-fatma-girik-yasamini-yitirdi/"]

[old_news_related_template title="Fatma Girik'in kardeşi Günay Girik: Ablam hastanede corona oldu" desc="Hayatını kaybeden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, 'Hastane yönetimiyle ilgili bir ihmal vardır demiyorum ama coronayı kesin burada oldu' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/24/iecrop/fatmagirikinkardesi.dha__16_9_1643018578.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/fatma-girikin-kardesi-gunay-girik-ablam-hastanede-corona-oldu/"]