Tanrıöver'in cenazesi, Gaziantep'in merkez Şahinbey ilçesine bağlı Zeytinli Mahallesi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene meslektaşları ve yakınlarının yanı sıra İHA Genel Müdürü Hamit Arvas katıldı.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Tanrıöver'in naaşı, mahalle mezarlığında toprağa verildi.

ESEN İÇİN ŞANLIURFA'DA TÖREN

Aynı kazada hayatını kaybeden Muhammed Abdulkadir Esen ise memleketi Şanlıurfa'da defnedildi.

Esen'in cenazesi Gaziantep'ten alınarak Şanlıurfa'da Yusuf Paşa Camisi'ne getirildi.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Esen'in cenazesi Bediüzzaman Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.



Cenaze törenine, Esen'in yakınları, Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Kaytan ile Esen'in meslektaşları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Dün Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Nizip bölümünde kaza yapan bir araca müdahale etmek için güvenlik şeridinde bulunan ekibe ve araçlara, kaza yerinden 150 metre geride devrilerek kayan Özel Diyarbakır Seyahat'e ait yolcu otobüsü çarpmış, kazada, aralarında itfaiye erleri Mehmet Bozkurt (59), Mehmet Polat (57), Ahmet Polat (29), sağlık personeli Tuba Uzdilli, Abdullah Kütük, Halil Özden ile İHA çalışanı Muhammed Abdulkadir Esen (25) ile Umut Yakup Tanrıöver'in de (26) bulunduğu 15 kişi hayatını kaybetmiş, 31 kişi de yaralanmıştı.

[old_news_related_template title="Gaziantep'teki faciada ölen itfaiyeciler için tören" desc="Gaziantep'te dün meydana gelen kazaya müdahale eden ekiplere kontrolden çıkarak yan yatan otobüs çarpmış, korkunç olayda 3'ü itfaiyeci, 4'ü sağlık çalışanı, 2'si gazeteci 15 kişi yaşamını yitirmişti. Hayatlarını kaybeden 3 itfaiyeci için bugün Şehreküstü İtfaiyesi'nin bahçesinde tören düzenlendi. Ayrıca 3 sağlık çalışanı ve bir gazeteci için de hastaneden tören dünle" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/21/iecrop/antep2_16_9_1661078373.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/gaziantepteki-faciada-olen-itfaiyeciler-icin-toren-7320428/"]

[old_news_related_template title="Gaziantep'teki faciada otobüs şoförünün ifadesi ortaya çıktı" desc="Gaziantep'te 15 kişinin öldüğü, 31 kişinin yaralandığı kaza ile ilgili tedavisinin ardından gözaltına alınan otobüs şoförü Abdulkadir Memiş'in ilk ifadesi ortaya çıktı. Memiş, 'Otoyolda kaza vardı, kalabalık bir ekip bulunuyordu. O sırada ne olduğunu anlayamadım. Bir anda otobüsün direksiyon hakimiyetini kaybettim. Toparlamak için manevra yapmaya başladım ama kurtaramadım ve otobüs devrildi' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/21/iecrop/gaziantep_16_9_1661073592.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/15-kisinin-oldugu-kazaya-karisan-otobus-soforu-adliyeye-sevk-edildi-7320336/"]