AKP Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı ve İl Sekreteri Yasin Fırat Çiftçi yönetim toplantılarına katılmadığı gerekçesiyle Disiplin Kurulu’na sevk edilerek görevlerine son verildi. Hakkında çıkan ihraç haberlerine tepki gösteren Çiftçi, dikkat çekici açıklamalarda bulundu. İki ayrı sosyal medya hesabından paylaşım yapan Çiftçi, ilk paylaşımında şöyle dedi:

“Siyaset sabır ve sebat işidir. Şahısları kullanarak Ali Cengiz oyunları ile yapacağınız siyaset bir ihale, bir petrol ruhsatı rantı ile gider duvara toslar. Toplumdaki itibarınız da dağ gibi borçlarınız kadar olur. Çalarak, çırparak bir yere varamazsınız. Durmak yok, yola devam.”

ŞAHSİ HIRSILARININ GÖSTERGESİ

İkinci paylaşımında ise partisinden ihracının söz konusu olmadığını savunan Çiftçi, AKP Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’yı eleştirerek, “Sayın İl Başkanı’nın yönetimde devamsızlığı rutin hale getiren birçok arkadaşımıza tüzüğün ilgili maddelerini uygulamayıp, mazeretli olmama rağmen sadece şahsıma uygulaması şahsi hırslarının göstergesidir” dedi.

İFTİRA, BEL ALTI ŞANTAJ, İŞ TAKİBİ...

Açıklamasında, AKP ve Erdoğan’a olan sevdasının bitmeyeceği vurgusu yapan Çiftçi daha sonra şunları belirtti:

“İyi ki mazeretsiz üç toplantıya katılmamam gerekçe yapılıp hukuksuz bir şekilde yönetim kurulu üyeliğim düşürülmüş. Ya Allah’ım esirgesin hırsızlık gibi, petrol rantı, peyzaj ihalesi gibi, iftira, bel altı şantaj ve iş takibi yapıp ve en önemlisi yolsuzluk olayları yaşamış olsaydım kendimi asla affetmezdim" dedi.

GANİMET PAYLAŞIMI KAVGASI

AKP İl Başkan Yardımcısı Yasin Fırat Çiftçi’nin parti yönetimindeki görevinin sonlandırılmasının ardından yaptığı bu paylaşımları “ganimet paylaşımı kavgası” olarak değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Şanlıurfa’da AKP'li yöneticiler söz konusu menfaatleri ve elde ettikleri ganimet olunca ve bölüşülemeyince bireysel çıkar nedeniyle birbirlerine düştüler” yorumu yaptı.

HANGİ AKP’Lİ BU İŞLERİ YAPTI?

DEVA Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Avukat Sabri Yetim ise, Yasin Fırat Çiftçi’nin paylaşımlarıyla ilgili olarak şu değerlendirmede bulundu:

“AK Partili siyasetçinin sevdası kendisine kalsın. Bizi ilgilendirmez. Ancak, hırsızlık, petrol rantı, peyzaj ihalesi, bel altı şantaj, iş takibi ve yolsuzlukla kimi suçluyor? Hangi Ak Partili siyasetçi bu fiilleri işlemiş kamuoyuna açıklamak zorundadır."

"AÇIKLA YASİN BEY"

Yasin Fırat Çiftçi’ye bir tepki de eski Eyyübiye Belediye Başkan Vekili ve AKP Eyyübiye Belediye Meclis Üyesi Bilal Tekatlı’dan geldi. Çiftçi’nin iddia ettiği petrol istasyonu rantının kendisinin ilk kez gündeme getirdiği Şehitlik Mahallesi’nde yeşil alanın dahil edilerek bir arsaya petrol istasyonu ruhsatı verilmesi olayı olup olmadığını soran Bilal Tekatlı, şunları söyledi:

"Yasin Bey bu petrol istasyonu rantının gündeme getirdiğimiz için tepki çeken ve uygulanılmaktan vaz geçilen petrol istasyonu ruhsatı verilmesi düzenlemesi olup olmadığını söylesin. Ayrıca, AKP’li Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden peyzaj ihalesi alan kişilerin AKP İl Yönetimi ile bağlantısı olup olmadığını kamuoyuna açıklasın."

[old_news_related_template title="Şanlıurfa AKP’de kılıçlar çekildi: Petrol rantı, peyzaj ihalesi, bel altı şantaj ve iş takipçiliği..." desc="Şanlıurfa’da AKP İl Başkan Yardımcılığı ve genel sekreterlik görevini yürüten Yasin Fırat Çiftçi yönetim kurulu üyeliğinden düşürülünce parti teşkilatında kılıçlar çekildi. Çiftçi, isim vermeden il başkanı ve yönetim kuruluna atıfta bulunarak, “Allah’ım esirgesin. Hırsızlık gibi, petrol rantı, peyzaj ihalesi gibi iftira, bel altı şantaj ve iş takibi yapıp ve en önemlisi de yolsuzluk olayları yaşamış olsaydım kendimi asla affetmezdim” dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/15/iecrop/akp_16_9_1663238976.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/sanliurfa-akpde-kiliclar-cekildi-petrol-ranti-peyzaj-ihalesi-bel-alti-santaj-ve-is-takipciligi-7365495/"]