Yaklaşır bir aydır sağlık sorunlarıyla boğuşan Cumhuriyet Halk Partisi eski milletvekili Haluk Pekşen vefat etti.

Bodrum'da zatürre teşhisi ile Ağustos ayında tedavi altına alınan ve kalp kapakçığı zarında iltihaplanma meydana gelen Pekşen yoğun bakıma alınmıştı. Daha sonra tedavisine Ankara'da devam edilen Pekşen bugün hayata gözlerini yumdu.

KILIÇDAROĞLU MESAJ PAYLAŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "25 ve 26. Dönem Trabzon milletvekilimiz, yol arkadaşımız Haluk Pekşen’i kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyim. Haluk Pekşen’e Allah'tan rahmet; ailesine, partililerimize ve tüm sevenlerine sabır diliyorum. Başımız sağ olsun" mesajını paylaştı.

HALUK PEKŞEN KİMDİR?

Haluk Pekşen, 11 Eylül 1961'de Trabzon Yomra Yokuşlu köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.

Çok sayıda sivil toplum örgütünün kurucu ve yöneticiliğini yaptı. Yurt içi ve yurt dışı çok sayıda şirket ve işletmede avukatlık, danışmanlık ve icra kurulu görevinde bulundu.

Havacılık, Bankacılık, Gümrük, Dış Ticaret Yasası başta olmak üzere çok sayıda yasa, tüzük ve yönetmeliğin hazırlık çalışmalarında görev yapan Haluk Pekşen, İpekyolu Projesi (Merkez Türkiye), Eurocontrol Konvansiyonu Mevzuatı, Serbest Bölgeler Mevzuatı, hukuk, bankacılık ve finansman konuları başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde çok sayıda söyleşi ve makaleleri yayımlandı. CHP’den 25 ve 26. Dönem Trabzon milletvekilliği yapan Haluk Pekşen evli ve 2 çocuk babasıydı.



Haluk Pekşen yoğun bakıma kaldırıldı İlginizi Çekebilir Haluk Pekşen yoğun bakıma kaldırıldı

[old_news_related_template title="Haluk Pekşen yoğun bakıma kaldırıldı" desc="CHP Trabzon eski milletvekili Haluk Pekşen, Bodrum'da yoğun bakıma alındı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/24/iecrop/peksen_16_9_1661356106.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/haluk-peksen-yogun-bakima-kaldirildi-7326745/"]

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu, hastanede tedavi gören Haluk Pekşen'i ziyaret etti" desc="CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Güven Hastanesinde tedavi gören 26. Dönem CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen'in ailesi ile görüştü." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/08/iecrop/chp-23_16_9_1662659417.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-hastanede-tedavi-goren-haluk-pekseni-ziyaret-etti-7353919/"]