İstanbul Büyükçekmece’de 2017 yılında 7 kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan Eczacıbaşı Havacılık A.Ş’ye ait helikopterin düşmesine ilişkin iddianame hazırlandı.

Eczacıbaşı Havacılık A.Ş’ye ait helikopterin saat 08.20’de, Büyükçekmece ilçesinde Tüyap Fuar Alanı yakınlarında kuleye çarparak düşmesi sonucu ölümlü hava aracı kazası meydana geldiği belirtildi.



Kaza sonucu kaptan pilot Alaattin Nacar ve ikinci pilot Ahmet Bulut ile yolcu olarak bulunan Türk vatandaşı Salim Özen ve Rus vatandaşı olan İgor Koçhergin, Elena Badragan, Luidmila Chuprova, Aleksandr Vanın olmak üzere 7 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yapılan incelemeler sonucu, Eczacıbaşı Havacılık A.Ş.’nin kazaya meydan verebilecek bir kusurunun tespit edilemediği de aktarıldı. Öte yandan kazanın yaşandığı gün görüş açısının çok düşük olduğuna da iddianamede yer verildi. Helikopterin düşmesinden 22 saniye önce pilotun “Kule mule şurdaydı ya” cümlesi de iddianamede yer buldu.



İddianamede müteveffa pilotların, uçuş şartlarını koruyamamalarına rağmen geri dönmeleri gerekirken uçuşa devam etmekte ısrar etmeleri neticesinde, kokpit içi konuşmalardan da kuleyi bildikleri ancak göremedikleri anlaşılan şekilde, kuleye ana palin teması sonucunda kaza meydana geldiği belirtildi.



Şüpheliler Mehmet Enis Ö., Osman Naci E. ve Tamer T.’nin yetkili ortakları olduğu Endem İnşaat A.Ş.'ye ait TV kulesinin uluslararası havacılık standartlarına uygun şekilde işaretlenip ışıklandırılmamasının kazanın oluşumunda illiyet bağı taşıyan bir unsur olarak görüldüğü kaydedildi. Şüphelilerin ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma’ suçundan 2 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi.

[old_news_related_template title="İtalya'daki helikopter kazasında ölen Eczacıbaşı çalışanlarına duygusal veda" desc="İtalya'daki helikopter kazasında hayatını kaybeden Eczacıbaşı çalışanları Altuğ Erbil, Arif Cez, İlker Uçak ve Serhat Kenar için Yalova'daki Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Fabrikası'nda tören düzenlendi. Burada konuşan Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, 'Bu çok zor günleri birbirimizden destek alarak aşacağız. Onları hiç unutmayacağız, hep anacağız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/24/iecrop/eczacibasi_16_9_1656058894.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/italyadaki-helikopter-kazasinda-olen-eczacibasi-calisanlarina-duygusal-veda-7212049/"]

[old_news_related_template title="Eczacıbaşı çalışanlarının yaşamını yitirdiği helikopter kazasında şüpheler artıyor" desc="Eczacıbaşı çalışanlarının İtalya'da yaşamını yitirdiği helikopter kazasında yeni bilgiler ulaşmaya başladı. 33 yaşındaki pilot Corrado Levorin'in kullandığı aracın düşmesiyle ilgili soruşturma başlatılırken yaşamını yitirenler için otopsi kararı çıktı. İtalyan yetkililer ve uzmanlar kazayı analiz etti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/13/iecrop/helikopter-italy_16_9_1655103060.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/eczacibasi-calisanlarinin-yasamini-yitirdigi-helikopter-kazasinda-supheler-artiyor-7190330/"]