Ankara'da hijyenik ped ve sağlık ürünlerinin ücretsiz olması taleplerini iletmek için TBMM'ye yürümek isteyen sivil toplum üyesi kadınlar engellendi ve gözaltına alındı. Gözaltına alınan tüm kadınların ilerleyen saatlerde serbest kaldığı öğrenildi.

Serbest kalan kadınlar yaptıkları açıklamada, “Bugün mecliste yapacağımız basın açıklamamıza meclise giderken müdahale edildi. Hep birlikte ücretsiz ped hakkımız yasalaşana kadar mücadelemizi sokak sokak, kampüs kampüs büyütmeye devam edeceğiz” dedi. Basın açıklamasının ardından, “Ped, tampon lüks değil temel ihtiyaçtır” sloganları atıldı.

[old_news_related_template title="Taliban, protestocu kadınların yüzüne biber gazı sıktı" desc="Afganistan’da iktidarı ele geçirdiği ağustostan bu yana insan ve kadın hakları ihlalleri nedeniyle tepki çeken Taliban, Kabil'de protesto gösterisi düzenleyen kadınlara biber gazı sıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/18/iecrop/afgan2_16_9_1642498250.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/dunya/taliban-protestocu-kadinlarin-yuzune-biber-gazi-sikti-6895402/"]