Milli Savunma Bakanlığı, hafta sonunda İstanbul açıklarında etkisiz hale getirilen mayının ardından, bugün de İğneada açıklarında bir mayın tespit edildi.

MSB'den yapılan açıklamada, mayını etkisiz hale getirmek çalışmasının başladığı ifade edilerek, "Bugün sabah saatlerinde Bulgaristan sınırına yakın İğneada açıklarında bir mayın tespit edilmesi üzerine olay mevkine bölgede bulunan Sualtı Savunma Timleri (SAS) süratle intikal ettirilmiştir. Bahse konu mayın SAS Timleri tarafından emniyete alınmış ve etkisiz hâle getirmek maksatlı müdahaleye başlanmıştır" denildi.



Rusya kısa süre önce işgal ettiği Ukrayna'nın limanlarından birçok mayının Karadeniz'e sürüklendiği uyarısında bulunmuştu...

Ukrayna ise Rusya'nın bu iddiasını reddetmişti. Hafta sonunda Karadeniz'den İstanbul boğazı girişine doğru bir mayın daha tespit edilmiş ve etkisiz hale getirilmişti.

Savunma Bakanlığı'nın hafta sonu yaptığı açıklamada mayının nereden geldiği konusunda bilgi verilmemiş, ancak konunun Rus ve Ukrayna makamlarıyla görüşüldüğü belirtilmişti.


ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ


Milli Savunma Bakanlığı, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İğneada açıklarında tespit edilen mayının etkisiz hale getirildiğini açıkladı. (DHA, Reuters)




[old_news_related_template title="Boğaz'da mayın alarmı... SAS Timleri müdahale etti" desc="İstanbul Boğazı'nın Karadeniz girişinde sabah saatlerinde fark edilen mayın için SAS Timleri harekete geçti. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 'İnceleme sonucunda eski tip olduğu belirlenen mayın SAS Timimiz tarafından etkisiz hale getirildi' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/26/iecrop/helikopter1_20120681-1_16_9_1648288052.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/bogaz-girisinde-yabanci-cisim-hareketliligi-7035298/"]