Kaza, 16 Temmuz'da Yeniceköy Mahallesi Balkan Caddesi'nde meydana geldi.

Furkan Yaşar yönetimindeki motosiklet ile karşı yönden gelen Burhan Balcı'nın (26) kullandığı plakasız motosiklet çarpıştı.

Kazada Balcı, Furkan Yaşar ve arkasında ikizi Ferhat Yaşar yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Tedavileri tamamlanan Balcı ile Yaşar taburcu edilirken, Furkan Yaşar 4 günlük yaşam savaşını kaybetti.



ORGANLARI 3 KİŞİYE UMUT OLDU

Furkan'ın hayatını kaybeden önce beyin ölümü de gerçekleşti. Bu sürede ailesinin organ bağışına izin vermesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden gelen ekipler, Furkan'ın karaciğeri ile 2 böbreğini 5 saat süren ameliyatla aldı.

Furkan'ın karaciğeri Bursa'da, böbrekleri ise Çanakkale'de organ bekleyen hastalara nakledilecek.

AİLESİNE TEŞEKKÜR 

Operasyon sonrası açıklama yapan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Uzmanı Kazım Şenol, "Merhumun ailesine teşekkür ediyoruz. Operasyon başarılı geçti. Kaza sonucu genç, hayatını kaybetti ama organlarıyla pek çok hastaya hayat verecek. Uludağ Üniversitesi'nde hastamıza karaciğeri takacağız. 2 böbreği de Çanakkale ekibi aldı. Çanakkale de organ nakli yapılacak. 3 hastaya organlar takılacak" dedi.

Bu arada kaza ile ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (DHA)

[old_news_related_template title="Aksaray'daki kazada ölen Nisa bebek, defin için Mardin'e götürüldü" desc="Aksaray'da park halindeki otomobillerine başka bir aracın çarpması sonucu yaralanan ve acil servise alınırken kendi yarasını unutup kızını soran Emine Can Öztemel ve sürücü eşi Abdulbaki Öztemel tedavilerinin ardından taburcu oldu. Çiftin, kazada yaşamını yitiren kızları 1 yaşındaki Nisa Arya Öztemel'in cenazesini toprağa vermek üzere Mardin'e gittikleri öğrenildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/20/iecrop/resim1_20920722_16_9_1658305816.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/aksaraydaki-kazada-olen-nisa-bebek-defin-icin-mardine-goturuldu-7259430/"]