Gazeteci Sedef Kabaş'ın TELE1’de yayınlanan Demokrasi Arenası programında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklanmasına sosyal medyadan tepkiler sürüyor.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, gazeteci Kabaş'ın tutuklanmasına tepki göstererek iktidarı sert sözlerle eleştirdi.

"KORKUNUZ ARTTIKÇA ZULMÜNÜZ ARTIYOR"

Uysal paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Korkuyorsunuz! Korkunuz arttıkça zulmünüz artıyor! FETÖ'cülerden miras aldığınız usullerle, gece yarısı gözaltıları, tutuklamalarla cezalandırma yöntemleriyle gazetecileri, siyasetçileri ve vatandaşlarımızı yıldıracağınızı zannediyordunuz ama başaramayacaksınız!"
[old_news_related_template title="Sedef Kabaş tutuklandı" desc="Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, savcılığa ifade verdikten sonra sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe, ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ suçlamasıyla tutuklandı. Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz, tutuklama kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Türkiye’de ifade hürriyetini kısıtlayıcı bir uygulamanın insanlar üzerindeki bir baskının bir tezahürüdür” dedi. Öte yandan, Kabaş’ın hakimlik ifadesi ve tutuklama kararının gerekçesine ulaşıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/22/iecrop/sedef-kabass-2_16_9_1642867905.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cumhurbaskanina-hakaretten-gozaltina-alinan-sedef-kabas-tutuklandi-6905568/"]

[old_news_related_template title="Sedef Kabaş'a gece yarısı gözaltısı Erdoğan'ın sözlerini gündeme getirdi" desc="Gazeteci Sedef Kabaş'ın gece saat 02.00 sıralarında gözaltına alınması ve ardından 'kaçma ve saklanma ihtimalinin yüksek olduğu' gerekçe gösterilerek tutuklanmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 5 ay önce yaptığı açıklamaları gündem oldu. Erdoğan, 'Yeni düzenlemeyle, sırf ifade almak üzere gece yarısı gözaltına alma, otelde, havalimanında yakalama gibi işlemlere son verdik' demişti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/22/iecrop/erdogan-2_16_9_1642884280.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/sedef-kabasa-gece-yarisi-gozaltisi-erdoganin-sozlerini-gundeme-getirdi-6906048/"]