Son dönemde sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet, iki önce Konya Şehir Hastanesi'nde görev yapan Dr. Ekrem Karakaya'nın öldürülmesiyle zirve yaptı.

Türk Tabipleri Birliği, 7-8 Temmuz tarihlerinde Türkiye genelinde ve tüm sağlık meslek örgütlerinin katılımıyla iş bırakacakların duyurdu. Sağlık çalışanları seslerini duyurmak için ülkenin dört bir yanında protesto gösterileri düzenledi.

Kayalar Camii'nin imamı Ahmet Gür


Bugün yine Konya'da bir skandal yaşandı. Selçuklu ilçesine bağlı Bosna Hersek Mahallesi'ndeki Kayalar Camii'nin imamı Ahmet Gür, cuma namazı sırasında hutbeden sonra iş bırakan sağlık çalışanlarını açık açık hedef gösterdi:

"BU BİR TAHRİKTİR"

- "Bugün arife günü. Bir doktor öldürüldü diyerek, devletin, milletin aleyhine, hastanelerin hiçbir tanesi görev yapmadı. Günlük iğne, serum, tedavi olacak adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Yani bu neyi getirir, doktorların daha fazla öldürülmesini getirir. Bu bir tahriktir ya!

- Geçen hafta kadın cinayetlerini anlatmadım mı? Televizyonda göstere göstere kadın cinayetlerini çoğalttık. Bu neyi getirir?

"HERKES AKILLI OLSUN"

- Sen gittin hastaneden boş döndün, iğne yapılacak, oğlun ölecek elinde. Doktor da dedi ki "Sen git grevdeyiz." Sen öldürmez misin, sövmez misin, dövmez misin? Buna fırsat vermeyelim ya. Herkes akıllı olsun kardeşim.

"BEN KALP KRİZİ GEÇİRİRSEM..."

- Kimse istemez bir doktorun ölmesini, polis, askerimizin şehit olmasını. Ama devlette devamlılık esası var. Şimdi ben şurada kalp krizi geçirsem bu kadar millet cuma namazı kılmayacak mı? Beni de kaldırır şu kenara koyarlar, cuma namazını kılarlar, ambulans gelip alır götürür. Bu kadar basit. Devlette devamlılık esastır."

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN AÇIKLAMA

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı, Ahmet Gür hakkında resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Basın yayın kuruluşlarında yer alan 'Konya'da cami imamı, hutbede doktorları hedef aldı: 'Sen olsan öldürmez misin, dövmez misin' haberine konu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur" denildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Konya Valiliği, Konya Kayalar Camisi'nin imamı Ahmet Gür hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. Valiliğin açıklamasında "08.07.2022 tarihinde medyaya yansıyan ve camide söylendiği anlaşılan Doktorlara/Sağlık Hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak görevli imam hakkında araştırma/soruşturma başlatılmıştır" denildi.

MÜFETTİŞ GÖNDERİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada "Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir" ifadeleri yer aldı.

TTB: KATLİAMA ÇAĞRI NİTELİĞİNDEDİR

Türk Tabipleri Birliği'nin konuyla ilgili açıklamasında şöyle denildi:

"'Doktorlar dedi ki, bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen? Dövmez misin, sövmez misin?' Bir din görevlisinin ağzından çıkan bu sözler; şiddete, cinayete, hatta katliama çağrı niteliğindedir! TTB olarak hem Diyanet'i hem de adli makamları derhal harekete geçmeye çağırıyoruz."