İstanbul’da etkili olan kar yağışıyla ilgili sabah saatlerinde Eyüpsultan’daki Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) basın toplantısı düzenleyerek öğleden sonra yaşanması beklenen şiddetli yağışa karşı vatandaşlara uyarılarda bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, saat 16.30 sıralarında ikinci kez kameraların karşısına geçerek son durum hakkında bilgi verdi.

İmamoğlu “Yoğun biçimde arkadaşlarımız sahada. Trafik gayet iyi, yüzde 10 seviyelerinde. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“EN KRİTİK GÜNÜ YAŞIYORUZ”

İmamoğlu “Bugün aslında işin en kritik gününü yaşıyoruz. Sabah da ifade ettiğim gibi 30 yılın  en soğuk mart ayını geçirdik. Sahada 2 bin araç, 10 bine yakın çalışanımız görev yapıyor. Şu an itibariyle 53 bin 756 ton tuz, 1000 tona yakın solüsyon kullanımı gerçekleşti” bilgisini paylaştı.

“KUZEYDEN GİRİŞ YAPTI”

“Geçireceğimiz 5 günlük kar yağışının, 4  günü kadar bir kar yağışı beklenen gündeyiz” diyen İmamoğlu beklenen yoğun karın İstanbul’a giriş yaptığını açıkladı. İmamoğlu şunları kaydetti:

*Şu anda meteorolojideki uzman arkadaşlarımızın ifadesiyle beklediğimiz o yoğun kar yağışı kuzeyden İstanbul'a girmiş durumda. Kuzeyden giriş yapan bu kar yağışı Karadeniz kıyısındaki ilçe ve mahallelerimizde köylerimizde kendini göstermeye başladı.

*1- 1 buçuk saat içinde içinde İstanbul'un tamamına hakim hale gelmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışının 5-6 saat yani  gece yarısına kadar yoğunluğunun da devam edeceği öngörülüyor.

*Kar yağışının  yoğunluğunu lütfen dikkate alalım ve ciddiye alalım. Özellikle Anadolu Yakası’nda 30-50 santime kadar beklenen bir kar yağışından bahsediliyor.

*Meteoroloji uzmanlarımız boğaz çevresinde ve özellikle güneye doğru olan kısımda 15-30 santim civarında olmasını bekliyor. 30 santimlik kar kalınlığının görüleceği yerler içinde Büyükçekmece, Beylikdüzü gibi hattın da bulunduğu ifade edelim.

“PAZARTESİ ŞİDDETİ AZALACAK”

Kar yağışının şiddetinin pazartesi itibariyle azalacağını belirten İmamoğlu, şunları söyledi;

*İnşallah bu kar yağışının sadece bereketini konuşacağız. Barajlarımızın tarihi bir doluluk seviyesine ulaşacağını da bekliyoruz, umut ediyoruz. Tarıma katkılarını konuşalım.

*Kimsenin burnu kanamadan, hiç kimse bir  sıkıntı yaşamadan bu süreci atlatalım istiyoruz. Burada en büyük güvencemiz siz kıymetli hemşerilerimizin bizimle olan dayanışması.

*Valiliğimizin aldığı ağır tonajlı araçlar, tırlarla ilgili kısıtlılık süreci de bu  zaman dilimine ciddi katkı sunacaktır. O bakımdan bütün hemşerilerimizin bizim bu uyarılarımıza azami katkı sunmasını bekliyoruz.

*Biz buradan takipteyiz. İnşallah kusursuz bir 24 saati beraber geçirirsek yarın  sadece güzel haberleri ve güzel sonucu sizlerle paylaşıyor oluruz diye düşünüyorum.

“TRAFİĞE ÇIKMAYALIM”

*Lütfen ve lütfen bütün vatandaşlarımız şu ana kadar bizimle yürüttüğü iş birliğinin belki de en önemli kısmında, olabildiğince lütfen trafiğe çıkmayalım.

*İlla bir yere erişmeniz, ulaşmanız gerekiyorsa da toplu taşıma imkanlarımızı kullanmaya devam edin. Kaldı ki toplu taşıma hususunda da İETT olsun, Şehir Hatları olsun, metro olsun hizmetlerine devam edecekler. Bunların kullanılması bizim için  kıymetli.

SOKAKTA YAŞAYANLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İmamoğlu İBB’nin sokaklarda yaşayan 675 kişi misafir ettiğini, 655 noktada sokak hayvanları için mama bırakıldığını, yolda zor durumda kalanlara 208 bin kumanya dağıtıldığını da anlattı.

[old_news_related_template title="Validen 'sokağa çıkmayın' uyarısı" desc="Bursa Valisi Yakup Canbolat, vatandaşları yoğun kar yağışı nedeniyle sokağa çıkmamaları konusunda uyardı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/12/iecrop/uyari_16_9_1647089953.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/validen-sokaga-cikmayin-uyarisi-7006460/"]

[old_news_related_template title="THY'nin iptal seferleri artıyor... Toplam uçuş iptali 407'ye ulaştı..." desc="Türk Hava Yolları'nın (THY) ilave iptallerle birlikte bugün İstanbul Havalimanı'ndan 357, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ise 50 olmak üzere toplam 407 seferi iptal edildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/12/iecrop/thy-shutterstock-1_16_9_1588711191_16_9_1624976104_16_9_1628672568_16_9_1647065134.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/thynin-iptal-seferleri-artiyor-toplam-ucus-iptali-407ye-ulasti-7005434/"]