Kurban Bayramı'na sayılı günler kala İSKİ'den İstanbullulara kurban atıklarının yağmur suyu hatlarına ve dereye dökülmemesi konusunda uyarı geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

*İstanbul’da yağmursuyu hatlarındaki sular dere, baraj ve sahillere ulaşmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda Kurban Bayramlarında kesilen kurbanlara ait kanların yağmursuyu hatlarına ve derelere dökülmesi İstanbul Sahillerinde olumsuz görüntülere sebep olmuştur.

*Yine derelere atılan gübre, saman gibi katı atıklar dereleri kirletmektedir. Bu tür olumsuzlukların tekrar yaşanmaması adına, çevre ve insan sağlığı açısından kurban atık ve kanlarının yağmursuyu hatları ve derelere dökülmemesi önem arz etmektedir.

*İstanbulluların bu konuda hassasiyet göstereceğini umuyor, tüm hemşehrilerimizin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyoruz.

[old_news_related_template title="İSKİ’den 3 yılda 10 milyarlık yatırım" desc="İSKİ, 2019 Haziran’dan bugüne dek yaklaşık 10 milyar liralık yatırım yaptı. Hayata geçirilen projelerle İstanbul’da kronikleşen sel baskınlarının tamamen önüne geçilirken, Marmara Denizi, Boğaz ve derelere atıksu girişi engellendi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/27/iecrop/detay-kopya-3_16_9_1656334710.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/iskiden-3-yilda-10-milyarlik-yatirim-7217456/"]