AKP'li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan'ın, "Türkiye'nin en ucuz ekmeğini satıyoruz" diyerek yaptığı şov bitti. AKP’li Ağrı Belediyesi bayramdan sonra halk ekmek büfelerindeki satışları durdurdu.

Ağrı'da 10 gündür hiçbir halk ekmek büfesinde ekmek satılmazken, belediye tarafından duruma dair hiçbir açıklama yapılmıyor.

"İŞİ BELEDİYECİLİK DEĞİL ŞOV YAPMAK"

CHP Ağrı İl Başkanı Nihat Aslan,

"AKP'li Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı'nın sorunları yerine hemen her gün sosyal medya üzerinden bir trol gibi genel siyasete dahil oluyor ve herkese saldırıyor. Ağrı adına hiç bir hizmeti olmayan bu şahsın tek işi sosyal medyada şov yapmak.

Sözde Türkiye'nin en ucuz ekmeğinin satıldığı Ağrı'da 10 gündür halk ekmek fırını çalışmıyor ve büfelerde ekmek satışı yapılmıyor. AKP hükümeti Türkiye'yi yönetemediği gibi, AKP'li başkanda Ağrı'yı artık yönetemez durumda" diye konuştu.

BELEDİYE 6 AYDIR BORCUNU ÖDEMEMİŞ

CHP İl Başkanı Aslan,  yaptığı açıklamada,

"Ağrı Belediyesi için ucuz ekmek temin eden işletmenin yöneticileri ile bizzat görüştüm. İşletmeciler, Ağrı Belediyesi'ne 6 aydır 1.40 kuruştan ekmek temin ettiklerini ancak belediyenin firmaya yapması gereken destek ödemesini gerçekleştirmediğini ifade ettiler.

Artan maliyetler ve girdi fiyatlarına daha fazla dayanamadığını ve iflas ettiklerini belirten işletme, bayram sonrası halk ekmek üretimini durdurdu. Böylece işletmede çalışan 60 kişide işsiz kaldı" ifadelerine yer verdi.

 

[old_news_related_template title="Savcı Sayan'dan tartışma yaratan görüntüler" desc="Ağrı Belediye Başkanı AKP'li Savcı Sayan'ın, 'donuyorum' diyen bir vatandaşa götürdüğü kömür yardımı görüntüleri sosyal medyada gündem oldu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/03/05/iecrop/savci_16_9_1646513609.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/savci-sayandan-tartisma-yaratan-goruntuler-6992006/"]

[old_news_related_template title="Savcı Sayan'ın tepki çeken görüntülerine 'dostane çözüm' kararı" desc="Devlet korumasındaki çocukları ifşa eden AKP’li Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ı, CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikayet etmişti. Ağrı Belediyesi’nin “Paylaşımları kaldırdık” cevabı üzerine “Dostane Çözüm” kararı alındı. CHP’li Tanal, Ağrı Belediyesi’nin hesabındaki paylaşımın silindiğini, ancak Savcı Sayan’ın kendi paylaşımını silmediğini açıklayarak, “Kamu Denetçiliğini neden yanıltıyorsunuz?” diye sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/02/10/iecrop/sayan_16_9_1644514386.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/savci-sayanin-tepki-ceken-goruntulerine-dostane-cozum-karari-6945264/"]