Kırklareli'nin Vize ilçesinin Aksicim köyü yakınlarında bulunan ve İstanbul'un Trakya'dan su ihtiyacını karşılayan barajlardan Kazandere ve Pabuçdere barajları tam doluluğu nedeniyle dolu savaktan kontrolsüz şekilde dere yatağına akmaya başladı.

Dere yatağından taşan suların geçtiği bölgedeki tarım arazileri sular altında kalırken, 8 kilometre uzaklıktaki Kıyıköy beldesinde bulunan balıkçı barağında bazı tekneler yan yattı. Taşkın nedeniyle bölgeye AFAD, DSİ ve Kıyıköy Belediyesi'ne ait ekipler sevk edildi.



"İSKİ'YE AİT BARAJLARIN TEKNİK OLARAK DÜZGÜN İŞLETİLMEMESİNDEN KAYNAKLI SIKINTI..."

Kırklareli Valiliğinden konuya ilişkin yapılan açıklamada, Kazandere ve Pabuçdere barajlarındaki dolu savakların açıldığı belirtilerek şöyle denildi:

* Kırklareli Vize İlçesi Kıyıköy beldesinde 17.04.2022 tarihinde başlayan yağışla birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSKİ Kazandere ve Papuçdere barajlarında dolu savakların açılması sonucu dere yataklarında su seviyesi yükselmiş tarım arazileri ve balıkçı barınağı sular altında kalmıştır.

* Balıkçı tekneleri ile bazı iş yerleri zarar görmüş ve bazı tarımsal alanlar etkilenmiştir.

* Yapılan araştırmada İSKİ'ye ait barajların teknik olarak düzgün işletilmemesinden kaynaklı sıkıntı yaşandığı, kontrollü dipsavak salımlarının yapılmadığı görülmüştür.

* 18.04.2022 tarihinde ivedilikle duruma müdahale edilmiştir. Riskli alan can kaybı veya yaralanma olmadan boşaltılmış olup kontrol altında tutulmaktadır.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ile AKP Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, bölgede incelemelerde bulundu. (DHA)



[old_news_related_template title="Meteoroloji'den güncel hava durumu açıklaması! 43 il için turuncu ve sarı alarm" desc="Haftalık hava durumu tahmin raporunu açıklayan Meteoroloji, hafta sonu hava sıcaklıklarının artacağını duyurdu. Öte yandan 43 il için sarı ve turuncu alarm verildi. İşte il il hava durumu tahminleri..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/18/iecrop/saganak-shutterstock_16_9_1592764499_16_9_1650300707.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/meteorolojiden-guncel-hava-durumu-aciklamasi-43-il-icin-turuncu-ve-sari-alarm-7082675/"]