25 Kasım Kadına Karşı Şiddet ile Mücadele Günü için Türkiye'nin birçok ilinde sokağa çıkan kadınlar eylemler gerçekleştirdi. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi ise eylemlere karşı emniyet güçler tarafından kapatıldı.



Taksim Tünel'e yürüyerek eylemlerini gerçekleştirmek isteyen kadınlara polis tarafından müdahale edildi. Çok sayıda gözaltı olduğu öğrenildi.



SOL PARTİ'NİN 10 ÜYESİ GÖZALTINDA

SOL Parti, en az 10 üyesinin gözaltına alındığını duyurdu. SOL Parti'nin açıklamasında "25 Kasım eylemlerinde aralarında MYK üyemiz Esen Karaküçük, PM üyemiz Çiçek Çatalkaya ve İstanbul İl Yöneticimiz Av. Damla Atalay'ın da bulunduğu 10 arkadaşımız çok sayıda kadın ile Taksim'de gözaltına alındı. Sol Hukuk olarak süreci takip ediyoruz" denildi.



HALİÇ KÖPRÜSÜ ÖNÜNDE EYLEME MÜDAHALE

Öte yandan İstiklal Caddesi'ne çıkmaları engellenen kadınlar eylemlerine Haliç Köprüsü önünde devam etti. Haliç Köprüsü önünde önünde bir araya gelip açıklama yapan kadınlara polis tarafından müdahale edildi. Burada da gözaltılar olduğu bildirildi.



KÖPRÜYE PANKART ASTILAR

Haliç Köprüsü'ne kısa süreliğine kadınlar tarafından "Kadın Cinayetlerine İsyandayız" pankartı asıldı.



Umut Sendikası’ndan yapılan açıklamada, “Kadın cinayetlerine isyandayız! 25 Kasım için farklı farklı noktalardan Taksim Tünel'e ulaşmaya çalışan yüzlerce kadın polis saldırısına uğradı ve gözaltına alındı. Karaköy'e yürüyen kadınlar, 'Kadın Cinayetlerine İsyandayız' pankartını Haliç'e astı" ifadelerine yer verildi.



CHP'DEN TEPKİLER

Kadınlara polis müdahalesinin görüntüsünü paylaşarak tepkisini dile getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "Saraylarda yaşayıp koltuklarınıza sahip çıktığınız kadar hayattan koparılan kadınların geleceğine sahip çıksaydınız kadınlar bugün Taksim’de olmayacaktı! Direnen, düşünen, tepki veren canlı veya cansız her şeye düşmansınız! Kadınlar elbet sizden hesap soracak!" ifadelerini kullandı.

Canan Kaftancıoğlu da eylemlere engellemeye tepki göstererek, "Eskiden Taksim Meydanı’nı abluka altına alırlardı. Nasıl bir korkuysa, Taksim bölgesini tümden kapatmışlar" yorumunda bulundu.

[old_news_related_template title="Taksim Meydanı ve İstiklal'e girişler kısıtlandı: 3 gözaltı" desc="25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü kapsamında Tünel’de düzenlenecek protesto eylemi nedeniyle İstanbul Emniyeti Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'ne girişler kısıtlandı. Tünelin yakınlarında bekleyen 3 kadın polis tarafından gözaltına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/11/25/iecrop/7edf3ad8-27a7-4479-8f12-901cce5f9ddc_16_9_1669381526.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-taksim-meydani-ve-istiklale-girisler-kisitlandi-7500768/"]