Artan yoksulluk vatandaşları farklı arayışlara sürüklüyor. Bu arayışlardan biri de ikinci el pazarı, bir diğer ifadesi ile bit pazarı…CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, İl Başkanı Ümit Özer ve İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüdiye Kayabalı Sunu Kayseri’nin Eskişehir Bağları bölgesinde kurulan bit pazarını ziyaret ederek, vatandaşlarla sohbet etti.

image small

“VATANDAŞ MUTFAKTAKİ BARDAĞINI BİLE SATIYOR”

Vatandaşların kimseye görünmemek için sabahın erken saatinde ikinci el pazarına gittiğine dikkat çeken CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, “Burası Eskişehir Bağları… AKP’nin en çok oy aldığı, Suriyeli mültecilerin en çok yaşadığı yer… Bugün pazar ve saat sabahın 7’si… Burada vatandaşlarımız ikinci el ayakkabı, ikinci el giysi ve ikinci el mutfak eşyası alıyor. Vatandaş mutfaktaki bardağını, tavasını bile satıyor. Kalabalığı görüyorsunuz. Vatandaş mutfağındaki bardağını, tavasını bile satıyor. İşte oy verenler sabahın 7’sinde ikinci el ayakkabı alıyor ama oy alanlar sıcak yataklarında yatıyor” diye konuştu.

“VATANDAŞIN HALİ İÇLER ACISI”

İktidarın vatandaşın halini görmediğini ifade eden CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ise “Vatandaşın hali içler açısı… Halkın iktidarında vatandaşlarımız hak ettiği değeri görecek, hak ettiği şekilde yaşayacak” diye konuştu.

CHP Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüdiye Kayabalı Sunu ise sosyal devletin vatandaşın yanında olması gerektiğini vurguladı.

“BUNU ERDOĞAN’A GÖNDERİN”

2. el eşya pazarında CHP’lilere dert yanan bir vatandaş ise “Bunu Erdoğan’a gönderin. Burası Kayseri… Vatandaşın hali bu, ülkenin hali bu!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

[old_news_related_template title="'Enflasyon kontrolden çıktı, halk eziliyor' diyen emekçiler iktidardan düzenleme istedi" desc="Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) öncülüğündeki kamu emekçileri, bugün Ankara'da eylem düzenledi. Kamu emekçileri, “Ülkemizde son aylarda enflasyon tamamen kontrolden çıkmış, emekçiler başta olmak üzere geniş halk kitleleri zamlar altında ezilerek geçim derdine düşmüştür' diyerek promosyon sözleşmelerinin mevcut ekonomik koşullara uygun olarak güncellenmesini istedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/12/iecrop/33514119-ad3c-494d-8f47-d8e6feb54bc8_16_9_1660321876.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/enflasyon-kontrolden-cikti-halk-eziliyor-diyen-emekciler-iktidardan-duzenleme-istedi-7304913/"]

[old_news_related_template title="Cebinde kalan son 10 lirayı göstererek isyan etti: Bu halk sana ne yaptı ya?" desc="Türkiye son yılların zirvede enflasyon rakamlarıyla mücadelesini sürdürürken vatandaş alım gücünün düşmesinden şikayetçi. İki gün önce maaş aldığını ve cebinde ay sonuna kadar sadece 10 lirası kaldığını anlatan bir vatandaş, 'Kendisi saraylarda, uçaklarla havalarda tur atıyor, millet acından ölüyor. Bu halk sana ne yaptı ya?' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/10/iecrop/49f36c92-33b1-40bc-ac72-cd4c5d49402e_16_9_1660116044.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/cebinde-kalan-son-10-lirayi-gostererek-isyan-etti-bu-halk-sana-ne-yapti-ya-7299084/"]