İzmir'in Seferihisar ilçesinde Beyler Mahallesi yakınlarındaki yangının ardından Doğanbey mevkiinde de başka bir yangın daha çıktı.

Beyler'deki yangında çalışmaların iyiye gitmesinin ardından burada yangına müdahale eden 6 uçak, 7 helikopter ve 30 arazöz Doğanbey Mahallesi'ne kaydırılarak, alevlere 6 dakika içinde müdahale edildi.



ÜÇ EV 12 ARAÇ VE 1 BEKÇİ KULÜBESİ YANDI

Yangınla ilgili açıklamalarda bulunan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, alevlerin sıçradığı ev ve araçlarda hasar oluştuğunu belirtti.

Başkan Yetişkin, "Beyler'de çıkan ilk yangında 3 ev yandı. Buradaki yangında çalışmalar iyiye gidiyor. Daha sonra Doğanbey'de çıkan yangında da 1 bekçi kulübesi ile 12 özel araç yandı. Yangın denizden rüzgar aldığı için büyüdü, söndürme çalışmaları devam ediyor" açıklamasında bulundu.

"KÜMESTE HAYVANLARIM VARDI, HEPSİ ÖLDÜ"

Alevler, Atatürk Sitesi'ndeki 3 aracın yanı sıra, site görevlisi Talih Yılmaz'ın kaldığı eve de sıçradı. Kısa sürede yanan ev kullanılamaz hale gelirken, bahçesindeki kümesteki horozlar da öldü. Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Bir koku aldım, dönüp baktığımda alevleri gördüm. 60-70 metre uzaklıktaydım. Ekipler de buradaydı ama alevlerin önüne geçemedik. Her şey yandı. Kümesteki tavuklarım vardı hepsi telef oldu. Evde kimse yoktu. Allah korudu" dedi.

Öte yandan, Orman Genel Müdürlüğü yangınla ilgili sosyal medya üzerinden bir gönderi paylaştı. Paylaşımda, "5 uçak, 11 helikopter, 46 arazöz, 4 dozer. Yeşil vatan aşkıyla alevlerle mücadelemiz son ateş sönene kadar devam edecek" denildi.

İKİ YANGIN DA KONTROL ALTINA ALINDI

Seferihisar ilçesinde çıkan orman yangınlarından Beyler Mahallesi'ndeki 7 saat, Doğanbey Mahallesi'ndeki ise 5 saat sonra havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları sürerken, zarar gören alanın daha sonra belirleneceği bildirildi. (DHA)

[old_news_related_template title="İzmir’de orman yangını!" desc="İzmir’in Ödemiş ilçesinde, ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yaklaşık 2 saat süren müdahalesinin ardından kontrol altına alındı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/06/iecrop/resim1_20203566_16_9_1649252392.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/izmirde-orman-yangini-10-7058294/"]