Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi Küdür Yarımadası açıklarında dün gece yaşanan olayda bir ihbarı değerlendiren sahil güvenlik ekipleri ABD bayraklı 27 metre uzunluğundaki yatı takibe aldı.

Yapılan tüm anons ve telsiz uyarılarına rağmen durmayarak Yunanistan’ın Leros Adası’na doğru kaçmaya çalışan yatın önünü kesmeye çalışan 310 numaralı sahil güvenlik botunun üzerine dümen kıran yat ile çarpışma ve sürtünme yaşandı.



5 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yaklaşık 8 milyon Euro değerinde olduğu iddia edilen yatta ve sahil güvenlik botunda hasar meydana geldi, sahil güvenlik ekibi yata çıkarak kaptan ve 4 kişi gözaltına aldı. Yedeklenen yat Yalıkavak Limanı’na getirildi.



YAT KULLANILAMAZ HALE GELDİ 

Geceyarısı yaşanan olayın ardından Yalıkavak Marinası’nda bulunan sahil güvenlik komutanlığı puntonuna çekilen ve hurda haline gelen yatı görenler gözlerine inanamadı.

Yaklaşık 8 milyon Euro değerinde olduğu iddia edilen yatın kullanılamaz hale geldiği ve yat ile ilgili işlemlerin devam ettiği, göz altına alınanların ise sorgusunun sürdüğü öğrenildi.

Yaşanan olayda 310 numaralı sahil güvenlik botu ve Belgor isimli yatta meydana gelen hasar SÖZCÜ tarafından görüntülendi.

[old_news_related_template title="Ateş açtığı otomobildeki kadını başından vurdu" desc="Diyarbakır'da içerisinde 3'ü kadın 5 kişinin bulunduğu otomobile, sokaktan geçtiği sırada oyun makinesi önünde duran bir şüpheli tarafından tabancayla ateş açıldı. Şüphelinin otomobile ateş açması sonucu K.K. (26) isimli kadın başından vurularak yaralanırken, olay anı ise güvenlik kamerasına yansıdı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/07/01/iecrop/diyarbakir-3_16_9_1656706568.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/ates-actigi-otomobildeki-kadini-basindan-vurdu-7226623/"]

[old_news_related_template title="Marmaris açıklarında lüks yat alev alev yandı" desc="Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında lüks motor yatta çıkan yangında yat küle döndü, yatta bulunanlar son anda kurtarıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/11/iecrop/yat-1_16_9_1654958066.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/marmaris-aciklarinda-luks-yat-alev-alev-yandi-7188356/"]