Kadıköy Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından rüşvet operasyonu ile ilgili açıklama yapıldı.

Açıklamada “İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan basın duyurusunda aralarında Kadıköy Belediyesi’nde görevli zabıta memurlarının da bulunduğu 54’ü kamu görevlisi 224 kişinin rüşvet suçlamasıyla gözaltına alındığı bilgisi bulunmaktadır. Konuyla ilgili savcılık ya da emniyet birimleri tarafından belediyemize aktarılan bir bilgi bulunmamakla birlikte kurumumuz kendi iç sorgulamasında gözaltına alınan personelin sayısını ve kimliklerini belirleme çalışması yapmaktadır. Gözaltına alınan 224 kişiden sadece 54’ü kamu çalışanıdır. Sağlıklı ve net bir bilgi alındıkça kamuoyu bilgilendirilecektir” denildi.

"İKTİDARIN YENİ BİR AYAK OYUNU"

İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen, aralarında Kadıköy Belediyesi personelinin de bulunduğu rüşvet ve resmi belgede sahtecilik operasyonu ile ilgili Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı resmi sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

“İktidardan Kadıköy'e değil, algıya operasyon. Bugün, mevcut iktidarın yeni bir ayak oyununa, algı operasyonuna tanıklık ediyoruz” paylaşımında bulunan Odabaşı “Basına ‘Kadıköy Belediyesi’ne rüşvet operasyonu olarak yansıyan ‘haber’ apaçık ki Kadıköy Belediyesi’ne karşı yapılan siyasi bir operasyonun parçasıdır. Kadıköy Belediyesi’ne ne bir polis girdi, ne de arama yapıldı. Ama medyaya öyle bir servis yapıldı ki, sabahın ilk saatlerinden itibaren belediyenin bütün kadroları gözaltına alınmış gibi haberler yayınlandı” dedi.

ATATÜRK HAVALİMANI VURGUSU

Gerçeğin böyle olmadığını vurgulayan Odabaşı açıklamasında şunları kaydetti:

“Bugün yapılan Atatürk Havalimanı’nın yıkılma süreci ile oluşan kamuoyu duyarlılığını farklı bir yöne kaydırmak amaçlı bir algı yönetimidir. Kadıköy, CHP’nin kalesidir. Cumhuriyet değerlerinin en temel savunucusudur. Bugün Atatürk’ün ismini havalimanından silmek isteyenler eş zamanlı olarak bu operasyonu kurgulayarak yaptıklarını kapatmaya çalışıyorlar. İzin vermeyeceğiz.”

“O ADRESLER ARASINDA KADIKÖY YOKTUR”

Odabaşı son dönemde Kadıköy Belediyesi olarak hükümet ile sık sık karşı karşıya geldiklerini hatırlatan Odabaşı şöyle devam etti:

“Söğütlüçeşme’ye AVM yaptırmayacağız’ diyoruz. ‘Kalamış halkındır’ diyoruz. ‘Eski tren istasyonlarını bize verin, halkın kullanımına açalım’ diyoruz. Yani hükümetin rant projelerine açıktan karşı çıkıyoruz. Belli ki birilerini rahatsız etmişiz. Kadıköy’ün Cumhuriyet’in değerlerini savunan bir kale olmasını hazmedemiyorlar. Asla fethedemeyecekleri bu kaleyi şimdi algı operasyonları ile yıpratmaya çalışıyorlar.

Eğer bir belediyeye rüşvet ve yolsuzluk üzerinden soruşturma başlatacaksa bunun adresleri bellidir ve bu adresler arasında Kadıköy yoktur. Kadıköy halkı ve kamuoyu bilmeli ki; hiçbir zaman hukuksuzluğun yanında durmayacak ve Kadıköy halkının menfaatlerini savunmaya devam edeceğiz. Tehdit ve saldırılar karşısında asla geri adım atmayacak, Cumhuriyetin değerlerini sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Halkın gündemini değiştiremezsiniz, buna izin vermeyeceğiz.”

[old_news_related_template title="İstanbul merkezli 5 ilde rüşvet operasyonu" desc="İstanbul merkezli 5 ilde 224 kişiye yönelik rüşvet ve resmi belgede sahtecilik operasyonu düzenlendi. Şüpheliler arasında zabıta ve mühendislerin de bulunduğu 54 kamu görevlisi olduğu öğrenildi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/17/iecrop/goz-dha_16_9_1622390985_16_9_1652764675.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/5-ilde-rusvet-operasyonu-7139043/"]