Adana'da gece yarısından sonra bir cinayet işlendi. Hedef yine bir kadındı. Yine bir adam, ayrılma aşamasında olduğu kadını öldürmek üzere çalıştığı yere gitti.

Cansu Y., Sarıçam'da Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil atölyesinde çalışıyordu. Durmuş Y., gece 02.00 sıralarında atölyeyi bastı.

Elindeki bıçakla atölye içinde bağırıp çağırmaya başladı. Bu sırada Cansu Y.'nin mesai arkadaşları Tolga Kılıç ve Veli Kaya, araya girerek adamı engellemek istedi.

Bu sırada saklanan Cansu Y. telefonundan Kadına Destek Uygulaması (KADES) butonuna bastı.

Ancak Durmuş Y., bıçağını savurmaya başladı. Polis yetişemeden, Tolga Kılıç karnından  Veli Kaya boynundan bir darbe aldı. İki kişiyi yaralayan Durmuş Y. otomobiliyle kaçtı.



112 Acil Çağrı Merkezi ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Tolga Kılıç ve Veli Kaya ambulans ile Adana Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.



Makbule Kılıç, aynı atölyede çalıştığı eşinin gözleri önünde bıçaklanması üzerine bir süre şok geçirdi.

TESLİM OLDU

Durumu ağır olan Tolga Kılıç, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Hastanede ayakta tedavi edilen Kaya ise taburcu edildi. Durmuş Y., bir süre sonra polise teslim oldu. Cansu Y. ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Cinayet şüphelisini gözaltına alan polis, soruşturmaya devam ediyor.

YASAK AŞK İDDİASI 

Olayla ilgili başlatılan soruşturmada Cansu Yıldız'ın, aynı fabrikada çalıştığı ve Durmuş Y.'nin saldırısında boğazından yaralanan Veli Kaya ile ilişkisi olduğu ileri sürüldü. Durmuş Y.'nin bu nedenle Kaya'yı öldürmek için fabrikaya geldiği, 3 çocuk babası Kılıç'ı da kavgayı ayırmak isteyince bıçakladığı belirlendi.

"YAKINLARI GÖZYAŞLARINA BOĞULDU"

Adana'da fabrikada birlikte çalıştığı Cansu Yıldızı, ayrı yaşadığı eşi Durmuş Yıldızdan korumaya çalışırken bıçaklanarak öldürülen 3 çocuk babası Tolga Kılıç'ın (33) Adana Adli Tıp Kurumundaki otopsisi tamamlandı. Kılıç'ın cenazesi, yakınları tarafından yıkanması için Sarıçam ilçesindeki Buruk Mezarlığına götürüldü.

Mezarlığa çocukları Hatice (6) ve Mirza (1) ile gelen eşi Makbule Kılıç (33), cenaze aracını görünce gözyaşlarına boğuldu. Kılıç'ın annesi Hatice Kılıç ve kız kardeşi Zümrüt Dönmez ise güçlükle ayakta durabildi.

"ÇOCUKLARIMIN BABASINI GETİRİN"

Eşinin öldürüldüğü anlara tanık olan Makbule Kılıç, Bıçakla saldırdı, o sırada ben de oradaydım, benim de üzerime yürüdü. Eşimin yanına kaçınca müdahale etmeye çalıştı. Eşim araya girip, bıçağı almaya çalıştı ancak başaramadı. O da eşimi bıçakladı. Kaçmasam beni de yaralayacaktı. Çocuklarımı yetim bıraktı. Benim kızım, yeni dillenen oğlum kime baba diyecek? Çocuklarımın babasını getirin diyerek gözyaşlarına boğuldu.

"OĞLUMU YOKLUKLA BÜYÜTTÜM"

Annesi Hatice Kılıç ise, Ben oğlumu yoklukla büyüttüm. Biricik oğlumdu o benim, umudumdu. Tolgam, kuzum. Bize o bakıyordu. Katili cezasını çeksin diye konuştu.

"ÇUKURDA YATARKEN BULDUM"

Tolga Kılıç'ın birlikte çalıştığı kuzeni Aygün Baştan da, Kuzenimi bıçakladıktan sonra kaçtı. Kuzenimin koşup, kapının üstünden atladığını gördüm. Fabrikanın çevresindeki araziyi aramaya başladım. Kuzenimi yol kenarındaki bir çukurun içinde yatarken buldum. Nefes alıyordu ama durumu ağırdı. Hastaneye götürdük ancak kurtarılamadı dedi.

Tolga Kılıç'ın cenazesi daha sonra götürüldüğü Sarıçam ilçesine bağlı Yarımca Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.  (DHA)

[old_news_related_template title="Sarıyer'deki kadın cinayetinde karar çıktı" desc="İstanbul Sarıyer'de evinde tartıştığı Fatma Keke'yi darp ederek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık Özer Ağaoğlu, 3 farklı suçtan müebbet ile 9,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/29/iecrop/mahkeme-dha_16_9_1656512250.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/sariyerdeki-kadin-cinayetinde-karar-cikti-7221942/"]