Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Büyük Çamlıca Camisi’nde cuma namazını kılmasının ardından cemaate seslenerek isim vermeden Sezen Aksu’yu hedef aldı.

Sezen Aksu'nun beş yıl önce çıkan ‘Şahane Bir Şey Yaşamak' şarkısında geçen “Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem'e…” sözleri nedeniyle başlayan tartışmaya dahil olan Erdoğan, mihrapta yaptığı konuşmada “Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir” dedi.

Erdoğan'ın sözlerine gerek sanatçılardan, gerekse siyasetçilerden peş peşe tepkiler geldi.

"BU ÜLKEDE BİR KADININ BİLE DİLİNİ KOPARAMAYACAKSIN"

Erdoğan'a CHP'den ilk yanıt İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan geldi. Kaftancıoğlu, “Sanat, sanatçı düşmanlığına gelinceye kadar düpedüz ve apaçık kadın düşmanlığı… Gerisi ve gerekçesi tamamen teferruat… Yetti artık! Bu ülkede bir kadının bile dilini koparamayacaksın! O çok kadınlar, tek adamların sesini kısmayı başaracak göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, "Karşımızda artık tükenmiş umudunu hamasete gerilim ve şiddete bağlamış bir Tayyip Erdoğan var. Sezen Aksu'yu hedef göstermenize sessiz kalacak değiliz. Türkiye'yi sanatçılarının, aydınlarının, gençlerinin sindirildiği bir 3'üncü dünya ülkesine çevirmenize izin vermeyeceğiz!" dedi.

"SEZEN AKSU NEZDİNDE SANATÇILARIMIZI VE TÜM MUHALEFETİ TEHDİT EDİYOR"

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, "Erdoğan, camide eline mikrofonu alıp Sezen Aksu nezdinde sanatçılarımızı ve tüm muhalefeti, "O dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir!" diyerek tehdit ediyor. Kimsenin dilini kopartamazsın! Ama dilini koparmakla tehdit ettiklerin seni ilk seçimde sandığa gömer" şeklinde tepki gösterdi.

CHP Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, "Şiddet diliniz, kabalığı ve hoyratlığı normalleştirmeniz, insanları birbirine düşürme çabanız, hedef göstermeniz bıktırdı, usandırdı! Az kaldı, ilk sandıkta gideceksiniz" çıkışında bulundu.

GÜLTEKİN UYSAL: NE TEKKE TEMİZLER NE MEKKE

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da Erdoğan'ın söz konusu ifadelerine şöyle tepki gösterdi:

* Herkes yanlışta yarışıyor özellikle de sorumluluk sahibi olan AKP Genel Başkanı ve yetkilileri! Sezen Aksu’yu eleştirelim de camii siper alanı yapıp ‘Dil koparma’ sözü de nedir Allah aşkına! Bilesiniz ki yolsuzluk, usulsüzlük ve kötü yönetiminizi ‘ne tekke temizler ne Mekke!’

[old_news_related_template title="CHP'li Özel ilk kez açıkladı: Cemaat yurtlarında kalmak istemeyen öğrenciler..." desc="CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, “Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin dört bir yanından bu çaresizlik çeken öğrencilere yardım etmek isteyenlerin yardımlarını birleştireceğimiz ve öğrencilerimize sahip çıkacağımız vakfın da adı TÜLOV’dur. Bunu da basın önünde ilk kez söylemiş olalım. Özellikle denetimsiz yurtlarda kalmak istemeyen öğrenciler için bir çatımız var artık' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/01/21/iecrop/ozel_16_9_1642781540.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/chpli-ozel-ilk-kez-acikladi-cemaat-yurtlarinda-kalmak-istemeyen-ogrenciler-6903728/"]