Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu ziyaret etti. Görüşmelerinin ardından iki lider, ortak basın toplantısında bulundu.

Karamollaoğlu, ittifak ile ilgili açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Üçlü ittifak konusuna gelince biz ittifak içinde ittifaklar olabilir kanaatini ben gündeme getirmiştim. Eksik kalmış veya yanlış anlaşılmıştır. Yoksa bu altılı masayla ilgili farklı bir fikir gündeme getirmedim.

Bu ittifakın içinde ittifaklar olabilir. Zaten var; Demokrat Parti ile İYİ Parti bir ittifak içindeler. Aynısı burada da olabilir onu söylemek istedim.

"SEÇİM SATH-I MAİLİNE GİRMEDİK"

Ben seçimle ilgili bu tip konuların seçim sath-ı mailine girilmeden görüşülmesinin doğru olmadığı kanaatindeyim. Bunu çok tekrar ettim. Şu anda seçim sath-ı mailine girmedik. Ama herkes seçim sath-ı mailine girmişiz gibi partilerden görüş almak istiyorlar. Bunun da doğru olduğu kanaatinde değilim. Aradan çok değil herhalde birkaç ay geçtikten sonra yavaş yavaş seçime yaklaşacağımız için bu konuları daha rahat bir şekilde konuşabiliriz.

'FİTNE ÇIKARABİLİR MİYİZ' DERDİNDELER

Bunu da zorlayan hemen ifade edeyim genelde iktidar partisi. AK Parti, MHP, Cumhur ittifakı ille de bu konuların görüşülmesini istiyorlar. Çünkü bir yerlerden bir şeyleri karıştırıp “acaba fitne çıkarabilir miyiz” derdindeler. Bu kadar da açık söyleyeyim."

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu'ndan iktidara çağır: Gelin bu işi bu zirvede bırakın" desc="Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, iktidarın ekonomik politikalarını eleştirerek 'Enflasyon, zamlar, cari açık, dış borçlar ve faiz ödemeleri bugünkü iktidarın sayesinde 20 yılın zirvesinde. Onun için iktidara seslenme ihtiyacı duyuyoruz. Gelin bu işi bu zirvede bırakın. Daha da feci manzaralarla ülkemizi karşılaştırmayın' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/13/iecrop/d5792190-45f5-431d-a9ce-68579b654e7b_16_9_1649845019.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/karamollaoglundan-iktidara-cagir-gelin-bu-isi-bu-zirvede-birakin-7071986/"]

[old_news_related_template title="Karamollaoğlu ve İmamoğlu iftarda buluştu" desc="Saadet Partisi’nin ‘Geleneksel İstanbul İftarı’, Genel Başkan Temel Karamollaoğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleştirildi. “Adalet, insana göre değişmez” diyen Karamollaoğlu, “Adalet, saraylarda gerçekleşmez. Adalet, kendisinin aleyhine tecelli ettiği zaman, tereddütsüz o hükmü kabul ederse, işte orada adalet var demektir' dedi. İmamoğlu ise, 'Türkiye bugün, iftar sofralarını bile tesiri altına almış bir kibir ve israf düzeninden arınma mücadelesi veriyor' diye konuştu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/04/09/iecrop/ikili_16_9_1649529622.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/karamollaoglu-ve-imamoglu-iftarda-bulustu-7064989/"]