Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında konuştu.

"YÜZ BİNLERCE GENCİMİZİN UMUDU ÇALINDI"

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda kopya çekildiği iddiası üzerine konuşan Karamollaoğlu, ağır eleştirilerde bulundu.

Karamollaoğlu, "Tabir-i caizse tuz koktu derler; hakikaten tuz koktu! ÖSYM kapsamında KPSS sınavları yeni bir skandala sahne oldu. Artık adına ne derseniz deyin; çalındı mı, verildi mi, belli kesimlere torpil mi geçildi... Ne yapıldıysa yapıldı maalesef, yine burada bir hile gündeme geldi. İktidar, bu konuda da sınıfta kaldı! Yüz binlerce gencimizin umudu çalındı, hayalleri yıkıldı." dedi.

"ARTIK BU İKTİDARIN ÖMRÜ BİTTİ"

ÖSYM'nin ve iktidara yakın olanların önce iddiaları reddettiklerini hatırlatan Karamollaoğlu şunları söyledi:

"Ancak sonra gerçekler ortaya çıkınca, Cumhurbaşkanı tarafından gece yarısı bir görevden alma gerçekleştirildi. Aslında bu önemli bir adım, bunu kabul ediyorum; ancak içinde bulunduğumuz şartların vehametini anlamak bakımından önemli.

Yoksa bir kişiyi görevden almak, başka bir takım tayinleri yeniden yapmak hiçbir mana ifade etmiyor! Bu iktidar, bütün icraatleriyle çürümüş olduğunu ortaya koyuyor; bunun da tek çözümü var: Artık bu iktidarın ömrü bitti, ilk seçimde bu iktidar mutlaka gidecek!"

"STOKÇULUKLA STOK BULUNDURMAK AYNI ŞEY DEĞİL"

Türk-İş'in, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla her ay yaptığı "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın sonuçlarına da değinen Karamollaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 7 bin liraya dayandı. Yoksulluk sınırı da 22 bin lirayı geçti! Bundan bir sene öncesinde bu rakamlar tahayyül bile edilemezdi. Son 1 yılda ekmek: yüzde 154, un yüzde 156, yumurta yüzde 250, şeker yüzde 269, benzin yüzde 187, kira yüzde 145 arttı.

Yüksek faiz oranlarından şikayet eden bir sanayiciye; 'Alma abi, alma o zaman' diyen, üretimini devam ettirebilmek için belli başlı ürünleri tedariğinde bulundurmak zorunda olan sanayicilerimizi 'stokçuluk' yapmakla suçlayan bir Merkez Bankası Başkanımız var, malumunuz.

Stokçulukla, stok bulundurmak aynı şey değil. Ekonomide, bunu bilmeyen cahildir. Hani; 'Son 10 gün çıkarıldığında son bir ayda en az değer kaybeden para biriminin Türk lirası olduğunu' söyleyen kişi... Biz de bu rakamlara son 1 yılı dahil etmediğimizde; Dolar 9.30 liraya, enflasyon yüzde 19.25'e, gram altın da 482 liraya düşüyor."

"ERDOĞAN'IN EKONOMİ KİTABI, KORKU-GERİLİM VE FANTASTİK KURGU TÜRÜNDE"

İktidara çağrıda bulunan Karamollaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Biz, sizin yaptığınız gibi ekonomik krizleri 50-60 yıl öncesiyle kıyaslamıyoruz. Sizi, yine sizin iktidarınızla kıyaslıyoruz. Kur Korumalı Mevduat sistemi de ekonomi politikanıza dayanamadı. 18 liradan iki saatte 11 seviyesine indirdiğiniz dolar; bugün yine 18 lira…

Bu uygulama, sadece varlık transferine aracılık etmekten başka bir işe yaramadı. İşte KKM’nin 4 aylık bilançosu; Kur Korumalı Mevduat'ın sadece 4 ayda bütçeye getirdiği yük 37.2 milyar lira.

Dahası, buna Merkez Bankası'nın yaptığı ödemeler dahil değil. Bahsi geçen bu 37.2 milyar lira; 2021 yılında tarıma verilen desteğin yüzde 54’ünden fazlasına denk. 6 aylık faiz harcamasının yüzde 27’si…

Meclis Başkanlığı’na sunulan ek bütçede öngörülen giderin yüzde 93’ü.. Görünen o ki Sayın Erdoğan’ın yazarlığını yaptığı bu ekonomi kitabı, aslında korku-gerilim ve fantastik kurgu türünde kaleme alınmış. Zira bu kadar akıl dışı uygulamalara dünyanın hiçbir yerinde rastlanmaz.

Milletimizin hiçbir derdine derman olmayan, yoksulluğu büyüten ve yaygınlaştıran, hamaset kalemiyle ele alınmış ve sayfalarında umut veren tek bir cümle dahi olmayan bu kitabı yenisiyle değiştireceğiz!"

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan şaibeli KPSS soruları açıklaması" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu, bir yayınevinin soru kitapçığındaki 20 sorunun 20'sinin tıpatıp aynı çıktığı KPSS sınavıyla ilgili açıklama yaptı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/03/iecrop/depophotos_17624549_16_9_1659513623.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/son-dakika-kilicdaroglundan-saibeli-kpss-sorulari-aciklamasi-7285608/"]