Akşam saatlerinden itibaren aralıksız devam eden kar yağışı ve tipi kentte yaşamı olumsuz etkiledi. Havaların ısınmasıyla birlikte kar lastiklerini değiştiren çok sayıda araç sürücüsü sürpriz kar yağışı sonrası cadde ve sokaklarda zor anlar yaşadı.



Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile merkez belediyelerde ekipler gece boyu tuzlama ve yol açma çalışması yaptı.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yollarda çok sayıda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Erzurum-Kars karayolunun Hamam Deresi mevkisinde şehirler arası ulaşımın da aksamalar yaşandı.



Kent genelinde çok sayıda köy ve mahalle yolu ise ulaşıma kapandı. Erzurum-Kars karayolu kısa süreli trafiğe kapanırken trafik tek şeritten kontrollü olarak sağlandı.

KAR KARS'TA DA ETKİLİ OLDU

Kars


Kars’ta etkili olan soğuk ve yağmurlu hava, yerini kar yağışına bıraktı. Gece başlayan ve lapa lapa yağan kar, vatandaşları şaşırttı. Kente kar kalınlığı 20 santimetreyi geçerken, birçok köy yolu da ulaşıma kapandı.

Kentte yağan kar vatandaşları da hazırlıksız yakaladı. Sabah erken saatlerde işlerine giden vatandaşlar kaldırımlarda yürümekte zorlanırken, iş yerlerini açan vatandaşlar da kar kürüdü.

Kars


Meteoroloji 12. Erzurum Bölge Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda, “Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Iğdır ve Ardahan illerinde hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (10-15 derece) azalması bekleniyor. Ülkemizin büyük bir bölümünde görülmesi beklenen yağışların ise yüksek kesimler başta olmak üzere yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 12 Nisan 2022 Salı günü ilk saatlerden itibaren bölgenin yükseklerinde zirai don tehlikesi bulunmaktadır. 17 Nisan 2022 Pazar gününe kadar görülmesi beklenen zirai don tehlikesine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, kendi bölgeleri için meteorolojik rapor ve uyarıları dikkatle takip etmeleri önem arz etmektedir” ifadelerine yer verilmişti. Kars (İHA)