Acıpayam ilçesinde yaşayan İsmail Yalçın ve Hasan Akköse'nin 9 Haziran'da evlerine dönmemeleri üzerine aileleri kayıp ihbarında bulundu. Cinayet Bürosu ekipleri, Yalçın ve Akköse'nin en çok gittiği Serinhisar ilçesinin Aydoğdu Yaylası'nda arama çalışması yaptı.

Ekipler, 2 gence ait cep telefonlarını ormanda parçalanmış, evden ayrılırken bindikleri otomobili de terk edilmiş halde buldu. Yalçın ile Akköse'nin bulunması için bölgeye Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi.



TELEFONLARI PARÇALANMIŞ HALDE BULUNDU

Aramalarda cep telefonlarının bulunduğu bölge yakınında kan izlerine de rastlandı. Bu alanda inceleme yapan ekipler, şüphe üzerine ikilinin en son birlikte görüldüğü belirlenen Mustafa A.'yı gözaltına aldı.

Mustafa A.'nın emniyetteki ilk ifadesinde, 2 gençle tartıştığını, tüfekle ateş açtığını, daha sonra da Yalçın ve Akköse'nin kaçtığını söylediği öğrenildi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Mustafa A.'yla birlikte olaya karıştığı ileri sürülen 8 şüpheliyi daha gözaltına aldı.



ŞÜPHELİLERDEN BİRİ İŞARET ETTİ, KUYU BOŞALTILIYOR

Şüphelilerden birinin, Yalçın ve Akköse'nin Serinhisar içesi Develikuyusu mevkiİnde olabileceğini söylemesiyle ekipler çalışmalarını burada yoğunlaştırdı. Dün gece bölgede ovadaki bir su kuyusunun üzerinin kısa bir süre önce toprak ve kaya parçalarıyla doldurulduğu belirlendi.

Şüpheyle 25 metre derinliğindeki su kuyusunun boşaltılmasına karar verilip, itfaiyeden yardım istendi. Ancak havanın yağmurlu olması nedeniyle sabah olması beklendi. Günün ilk ışıklarıyla itfaiye ekipleri kuyunun boşaltılması için çalışmalara başladı.

Durumu haber alan Yalçın ve Akköse'nin yakınları da kuyunun bulunduğu bölgeye gelerek gözyaşlarıyla çalışmaları takip etti.

CİNAYETTEN HAPİS YATMIŞ

Öte yandan şüphelilerden Mustafa A.'nın kayıp gençlerden Hasan Akköse'nin uzaktan akrabası olduğu ve 10 yıl önce işlediği cinayet nedeniyle girdiği cezaevinden bir süre önce çıktığı öğrenildi. (DHA)

[old_news_related_template title="Kayıp iki gencin telefonları ormanda parçalanmış halde bulundu" desc="Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, 9 Haziran akşamı aileleri tarafından kayıp ihbarında bulunulan İsmail Yalçın (19) ve Hasan Akköse (17) için arama çalışmaları sürerken, polis ekipleri gençlere ait ormanlık alanda terk edilmiş otomobil ve kırılmış halde iki cep telefonu buldu. Kayıp olarak aranan iki kişinin izine ise rastlanmadı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/13/iecrop/kayip_16_9_1655108440.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/kayip-iki-gencin-telefonlari-ormanda-parcalanmis-halde-bulundu-7190652/"]

[old_news_related_template title="Üç gündür kayıp olan iki gence ait izler bulundu" desc="Denizli’de 3 gündür haber alınamayan 2 genç için başlatılan arama çalışmalarında ormanlık alanda, jandarmaya ait iz takip köpeği tarafından izler bulundu. Sabah saatlerinde başlayan arama çalışmaları devam ediyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/06/12/iecrop/kayio_16_9_1655016963.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gunun-icinden/uc-gundur-kayip-olan-2-gence-ait-izler-bulundu-7189024/"]