CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Adıyaman’da ilk olarak Şambayat Belediyesi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, burada; Belediye Başkanı Necdet Arıcı tarafından karşılandı. Karşılama sarasında davul ve zurna çalındı.

Kılıçdaroğlu'na yöresel ürünler hediye edilirken, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere’ye kastedip, “Burada bir milletvekilimiz var. Gece gündüz çalışıyor. Ama, yetmez. Milletvekili sayımızı artırmamız lazım” dedi.

ZENGİNLEŞMEK İÇİN SİYASET YAPILMAZ

Belediye binasında toplanan halka konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, hizmet için siyaset yapılması gerektiği vurgusu yaparak şunları söyledi:

“Siyaset, toplumu ayrıştırmak için yapılmaz. Siyaset, toplumun kucaklaşması için yapılır. Siyaset zenginleşmek için yapılmaz. Siyaset, vatandaş zenginleşsin diye yapılır. Siyaset, halka hesap vermektir Halka hesap vermeyen siyaset, karanlık odaklara hizmet verir demektir. Siyaset kadın ve erkek eşitliği demektir.

Kadınlara haklarını telim etmek demektir. Siyaset; belde başkanının, belediye başkanının halka hizmet etmesi demektir. Belediye başkanımız sizlere hizmet ediyor. Sizler için çalışıyor, üretmeye çalışıyor. Biz de elimizden gelen her türlü desteği belediye başkanımıza veriyoruz.

DAHA FAZLA MİLLETVEKİLİNE İHTİYACIMIZ VAR

Konuşmasında Adıyaman’ı çok iyi bildiğini kaydeden Kılıçdaroğlu daha sonra şunları söyledi:

“Adıyaman’ı gayet iyi biliyorum. Tütününü, üzümünü, fıstığını da biliyorum. Adıyaman’ın çalışkan insanlarını da biliyorum. Hepsini biliyorum ama Adıyaman’dan beklediğimiz oyu alamadık.

Bir milletvekilimiz var. Gece gündüz, 24 saat çalışıyor. Ama bir milletvekili bize yetmez. Daha fazla milletvekiline ihtiyacımız var. Ve bizler; altılı masanın liderleri olarak bizler, Türkiye’yi huzura kavuşturmak istiyoruz. Türkiye’yi büyütmek istiyoruz. Türkiye için çalışmak istiyoruz. Altı lider bir aradayız, beraberiz.

Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz. Hiç kimsenin en ufak bir endişesi olmasın. Bu konuda bütün Adıyamanlı kardeşlerime seslenmek isterim. Huzur içinde olun. Asla umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye’yi büyüteceğiz, güzelleştireceğiz. Türkiye’de herkes kucaklaşacak. Bunun için sizin, bize katılmanız gerekiyor.

Geçmişte şöyle veya böyle CHP’ye sempati duymayanlar olabilir. Doğrudur. Eksiğimiz var mı? Evet. Biz de yanlışlarımız ile yüzleşiyoruz. Bizim de eksikliklerimiz varsa onları gidermeye çalışıyoruz. Yeni bir iklimi Türkiye’ye getirmek istiyoruz.

Kucaklaşmayı getirmek istiyoruz. Herkesin karnı doysun istiyoruz. Her evde bereket olsun diyoruz. Her ailede huzur olsun diyoruz. Bunun mücadelesini yapıyoruz.



PARALARI BEŞLİ ÇETEDEN SÖKE SÖKE ALACAĞIZ

Konuşmasının devamında, kendilerine vaatlerini yerine getirmek için gerekli parayı nereden bulacakları sorusunun yöneltildiğini kaydeden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Parayı nereden bulacaksın?’ Bu bir siyasi tercihtir. Parayı beşli çeteye mi vereceksin, vatandaşa mı vereceksin? Biz beşli çeteye değil vatandaşa hizmet edeceğiz. Hiç endişeniz olmasın.

Efendim, ‘beşli çeteden paraları nasıl alacaksınız?’ Paraları söke söke alacağız. Hukuk içinde alacağız, adalet içinde alacağız. Milletin hakkı ve hukukunu millete teslim edeceğiz. Ne olursa olsun, takdir millete aittir. Milletten büyük kimse yoktur. Millet, partiden de büyüktür. Milletin her ferdine saygı duymak bizim görevimizdir.

Bize oy versin, vermesin; 85 milyona hizmet götürmek de bizim görevimizdir. Biz toplumu ayırmıyoruz, biz toplumu bölmüyoruz, bir ayrıştırmıyoruz. Herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına biz saygı gösteririz. Unutmayın, biz Cumhuriyet Halk Partisi’yiz. Halkın partisiyiz. Halk için mücadele ediyoruz.



UMUTSUZLUĞ KAPILMAYIN

Vatandaşlara kesinlikle umutsuzluğa kapılmamaları çağrısında da bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının son bölümünde ise şunları belirtti:

“Sakın umutsuzluğa kapılmayın. Türkiye güzel bir ülkedir, Türkiye bereketli bir ülkedir, Türkiye zengin bir ülkedir. Kaynakların adaletle dağıtılması lazım. Çünkü devletin dini adalettir. Ve adaleti mutlaka sağlayacağız.

Haksızlıklar karşısında asla susmayacağız. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bunun mücadelesini yapacağız. Kim haksızlığa uğradıysa; kadını, erkeği, yaşlısı, genci… Gelecek bana başvuracak. Bütün haksızlıkları bitireceğim. Bu ülkeye adaleti ya getireceğim, ya getireceğim. Nokta.”



"DÜŞ ARTIK YAKAMIZDAN"

Konuşmasını tamamlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mikrofonu bıraktığı bir kadın ise hararetli konuşmasıyla dinleyicileri coşturdu. Kürsüye Kılıçdaroğlu'nun elinden tutarak çıkan kadın, üniversite bitiren iki çocuğunun işsiz olduğunu belirterek şunları söyledi: “Ben bir anayım, ben bir kadınım, ben bir emektarım. Ellerim berbat. Lütfen rica ediyorum. İki tane oğlum üniversite bitirdi. Ve işsiz, aşsız. Neden? Güneydoğu’nun tek yediği bulgur… Onu da elimizden aldılar. Yeter, Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Düş yakamızdan, düş” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu da kadına; “Hiç meraklanmayın, Allah’ın izni sizlerin oyları ile onu emekli edeceğim. Hiç endişe etmeyin. Emekli edeceğim” dedi.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 'helalleşme' sözlerine sert yanıt: Çapı bu" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun helalleşme yolculuğuna tepki gösterdi. Erdoğan, 'Ne diyor; helalleşme. Bu bir oyun. Bu oyunun yerini hesaplaşma söylemlerinin almasının gerisinde hazımsızlık var' dedi. Kılıçdaroğlu ise 'Tek derdi bu harami düzeneğin ömrünü biraz daha uzatabilmektir. Çapı bu' ifadelerini kullandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/03/iecrop/hp-5_16_9_1662227716.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglundan-erdoganin-helallesme-sozlerine-sert-yanit-capi-bu-7345374/"]