CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk olarak Düzce Kamyoncular Kooperatifi'nde kamyoncu esnafı ile kahvaltıda bir araya geldi.

Daha sonra şehir merkezinde bulunan esnafı ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinleyip, çözüm önerilerini anlattı.

Daha sonra Kanaat Önderleri, Muhtarlar ve STK Temsilcileri Buluşmaları kapsamında konuşan Kılıçdaroğlu’nun ilk gündem maddesi Suriyeliler oldu. “Suriyeli kardeşlerimizin kendi ülkelerine gitmesi lazım” diyen Kılıçdaroğlu, “Onların can ve mal güvenliği sağlanarak, okulları, hastanelerinin finansmanının karşılanarak iş dünyamızın da desteği ile bu süreci hayata geçirmemiz lazım. Onların özgür iradeleri ile onları ülkelerine göndereceğiz. Irkçılık yapmayacağız. Bu milletin alnına ırkçılık lekesini asla sürmeyeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Demokrasiyi tabandan başlayarak yükseltmemiz lazım. Muhtarlık kurumunu güçlendirmemiz lazım.

*Muhtar diplerde duruyor. Kimse sormaz muhtarı. Milletvekili seçimlerinden önce muhtarlık seçimleri yapılmış bu topraklarda, tarihi değeri var.

*Muhtarlık kurumunun güçlenmesi için , haklarınız olması için sizin hakkınızı savunan siyasi partilere oy vereceksiniz.”

"6 AYRI PARTİYİZ AMA AYNI ŞEYLERİ DÜŞÜNÜYORUZ"

6’lı masa hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, “Bize bazen '6 benzemez' diyorlar. Evet, 6 ayrı partiyiz doğru ama insan hakları, demokrasi, sosyal devlet konusunda aynı şeyi düşünüyoruz. Piyasalarda zam furyası olmasın, fiyat istikrarı olsun aynı şeyi düşünüyoruz. Türkiye’nin her yerinden insan 6'lı masaya baktığında kendisinden bir parçayı orada görüyor. Türkiye eğer bu sorunları yaşıyorsa bunları çözmek hepimizin boynunun borcudur” ifadelerini kullandı.

"BİR GENELGE İLE TÜM İSRAF KAPILARINI KAPATACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında şunları kaydetti:

*İyi de gelince ne yapacaksınız' diye sorabilirsiniz. İlk yapacağımız iş bir genelge ile devletteki bütün israf kapılarını kapatacağız. İsrafı yasaklayacağız, yapanın burnundan getireceğiz.

*Niye 13 uçağım olacak benim bir tane yetmiyor mu? Bu kadar uçağın bakımı, masrafı ne gerek var kardeşim? Daha buna benzer dünya kadar israf var, bunları önleyeceksin kuralını koyacaksın.

*Bakanlık binasını boşaltıp gidip kiraya çıkıyorlar. Niye kiraya çıkıyorsun sen? Yapan müteahhit kazansın ama fakir fukaranın ödediği vergiden neden kazanıyor? Bunu önleyeceğiz.

*Devlet dediğiniz kurum mütevazı olur, devletin dini adalettir. İsraf olan yerde adalet olmaz. Devletin bütün bilgilerine sahip olmadan karar alamazsınız. Bir Stratejik Planlama Teşkilatı kuracağız.

*Devlet yönetmek ciddi iştir, bunu tek tek planlamak gerekiyor. Devletin önceliklerini tespit edeceğiz.

*Her vatandaşın biz neden bu kadar çok şey ithal ediyoruz diye kendine sorması lazım. Ya bizim her şeyimiz var, toprağımız, suyumuz, çiftçimiz. Devasa ülkemiz her şeyi ithal ediyor bunu kim bu hale getirdi? Savurgan olmayacaksınız.

“YARIN SABAH KİMSE HANGİ ÜRÜNÜN KAÇ LİRA OLACAĞINI BİLMİYOR”

*Fiyat istikrarını sağlamakla kim sorumlu? Merkez Bankası. Türkiye'de fiyat istikrarı var mı? Yarın sabah hangi ürünün kaç lira olacağını kimse bilmiyor.

*Yarın sabah doların, euronun kaç liraya çıkacağını kimse bilmiyor. Hiç kimse önünü göremiyor. Sorumlu olan kurum hiçbir şey yapmıyor, eli kolu bağlanmış.

*Yapacağımız üçüncü iş ise Merkez Bankası'nın başına hem iç hem dış piyasalarda güven verecek bir ismi getireceğiz.

*Öyle A ya da B partili birini değil. Bir arkeologun Merkez Bankası'nda ne işi var? Onların da işleri elbette çok önemli ama ne işi var emekli milletvekillerin, güreşçilerin, rüşvet alanların bankaların yönetim kurullarında?

“MİLLİYETÇİ GEÇİNİYORSUNUZ, TÜRK LİRASINI ÇÖPE ATIYORSUNUZ”

*Peki bu sorunları nasıl çözeceğiz? Ekonomik Sosyal Konsey'de sorunu yaşayan tarafları çağırır sorunu yaşayan insanı dinlersiniz.

*Bir anayasal kurum olan Ekonomik Sosyal Konseyi işler hale gelecek. Her hafta toplanıp çözüm önerileri getirecekler.

*Geleceği ipotek altına alınan bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Torunlarınızın geleceği de ipotek altında.

*Yap, işlet, devret-Kamu Özel İşbirliği. Dolar, euro bazında garanti veriyorsunuz, milliyetçi geçiniyorsunuz, Türk Lirasını çöpe atıyorsunuz. Size sözüm söz. Allah nasip eder geldiğimizde göreceksiniz önce bu beşli çeteyi saf dışı bırakacağım.

*Alın teri önemli, sen alacaksın soyacaksın, biz buradan seyredeceğiz. Uluslararası mahkemeye gideceklermiş, buyurun gidin kardeşim. Yolcu olmayan havaalanına yolcu garantisi veriyorlar.

*Bunların hepsini çözeceğiz. Ben aç olduğumda gider yemek yerim. Önceliğim o sonra eğlenceye giderim.

*Bunlar toplumu aç bıraktılar, hep beraber eğleniyorlar. Birilerine milyar dolarlar aktarıyorlar. Bize de siz bunlara karışmayın diyorlar, karışacağız.

"DEVLET DEDİĞİN KURUM ŞEFFAFTIR"

*Kamu İhale Kurumu yeniden yapılandırılacak. Önce işi veriyorsun sonra ihale yapıyorsun böyle iş olur mu? Bunun adı ihale olur mu? Bunları değiştireceğiz. Bütçe disiplinini sağlayacağız.

*Bir iş yapıyorlar bilgi alamıyorsun. Öyle olmaz, devlet dediğin kurum şeffaftır. Devlet yönetmek aslında çok kolay bir iştir. Dünyanın en kolay işlerinden biridir. Diyeceksiniz ki 'Nasıl olur?

*Devlette herkesin görevi kanunla belirlenmiştir. Liyakat sistemini bozarsanız devlette çürüme başlar o zaman. Türkiye'de bir yol ayrımına geldik. Bu memleket hepimizin memleketi. Bu memlekette hepimiz huzur içinde yaşamak istiyoruz. Her vatandaşın sorumluluğu var. Siyasi partiler takım tutar gibi tutulmaz.

"BEŞLİ ÇETEYİ ŞAF DIŞI BIRAKACAĞIM"

*Yap İşlet Devret Kamu Özel İşbirliği. Dolar, Euro bazında garanti veriyorsunuz milliyetçi geçiniyorsunuz, Türk Lirası'nı çöpe atıyorsunuz. Size sözüm söz. Allah nasip eder geldiğimizde göreceksiniz önce bu beşli çeteyi saf dışı bırakacağım.

*Kamu İhale Kurumu yeniden yapılandırılacak. Önce işi veriyorsun sonra ihale yapıyorsun böyle iş olur mu? Bunları değiştireceğiz.

Avrupa'nın en pahalı ve en yavaş internetini kullandığımızı da anlatan Kılıçdaroğlu, "Orta direk güçlenmeli" dedi.

Alışveriş merkezlerinin bir gün kapatılması gerektiğini anlatan Kılıçdaroğlu, insanların orada yoğun şartlarda çalıştığını da kaydetti. Siyasi ahlak kanunu çıkartacaklarını belirten Kılıçdaroğlu, "Vatandaşa hesap veren namuslu bürokratlar yetiştireceğiz" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NDAN KOMİSYON SÖZÜ

Daha sonra şehir merkezinde bulunan esnafı ziyaret eden CHP lideri Kılıçdaroğlu, esnafın sorun ve taleplerini dinleyip, çözüm önerilerini anlattı.

Kılıçdaroğlu’nun sorunlarını dinlediği esnaf, sektörün tüm yükünü taşıdıklarını ancak rahat bir nefes alamadıklarını belirtti. Ulaştırma Bakanlığı’nın verdiği belgeler ile yaşadıkları sorunları anlatan nakliyecilere Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

“Komisyon kurulması için söz veriyorum. Sorunlarınızı bana maddeler halinde yazdınız, hepsini inceleyeceğim. Plaka, gelecek için garanti demektir. Kamyon plakalarının sınırlanması lazım. Bu konudaki birliklerle oturulup konuşulması lazım. Dolayısıyla her parası olan gidip kamyon alıp 'Ben bu işe giriyorum.' dememesi lazım. Bakın siz bir hafta 'Ben kontağı kapatıyorum, hiçbir yere gitmeyeceğim.' derseniz Türkiye'de hayat durur. İşiniz bu kadar önemliyse bundan çok güçlü olduğunuz da çıkıyor. O zaman yapılması gerekenler; taleplerinizi her partiye, sadece bize değil, her partiye aktarın. Davet edin, gelsinler. Plaka sınırlaması olsun. O da sizin kıdem tazminatınız olur. Bu konuda özel bir kanuna ihtiyaç yok, sadece karar alınacak. Kamyon yenileme aşamasında da vergi olmamalı.

EURO, DOLAR BAZINDA GARANTİ VERİLİYOR

Artı üstüne yoldan, köprüden geçerken ödediğiniz paralar. Ben onları da çok iyi biliyorum. Euro bazında ya da dolar bazında veriyorsun ihaleyi, kur garantisi veriyorsun. Devlet, Hazine garanti veriyor. 100 liraya yapılacak iş, 500 liraya yapılıyor. Maliyet herkese çıkıyor. O yollar, köprüler; kamu özel iş birliği yap-işlet-devret, bunların tamamını kamulaştıracağım. Rahmetli Turgut Özal'ın yaptığı Boğaziçi Köprüsü'nden (Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nden) geçerken ne ödüyorsa aynısını ödeyeceksiniz. Bunu sadece kamyon şoförleri için yapmıyorum, bunu Türkiye için yapıyorum. Bir avuç kişiye, 5 kişiye, dünyanın parasını veriyorsunuz. Hastane yapıyorsunuz, devlet kendisi hastane yapıyor 3 milyar liraya, kamu özel iş birliğiyle yaptırıyorlar 6 milyar liraya. Bu nasıl olur? Hangi akıl, hangi mantık? Demek ki birilerine para aktarmak istiyorlar, bunu yapıyorlar. Bunun da önüne geçeceğiz”

“5’Lİ ÇETEYİ DEVLETİ SOYMAKTAN ALIKOYACAĞIM”

"5’li çete"nin önüne geçeceğini bir kez daha vurgulayan Kılıçdaroğlu, köprü ücretlerine de bir düzenleme getireceklerini kaydetti. Kılıçdaroğlu, “128 milyar dolar nereye gitti, arka kapıdan, kime satıldı? Bugün neden Merkez Bankasının rezervleri eksi?” diye sorarak, sözlerine şöyle devam etti:

“Dışarıdan para alıyoruz, cebimize koyuyoruz, biz de para var diyoruz. İyi de o para benim param değil; Katar'ın parası, Suud'un parası. Ekonomide fiyat istikrarını sağlamamız lazım. Fiyat istikrarını sağlamanın yolu da Merkez Bankasının talimatla değil, akılla, bilgiyle, birikimle karar alması lazım.

Merkez Bankasının elini kolunu bağlarsanız ne yapsın adam? Şu anki başkanın da orada durmaması lazım, ayrılması lazım. Kimse kusura bakmasın. Bu 5'li çeteyi devleti soymaktan alıkoyacağım, devleti soyamayacaklar. Devleti soyuyorlar, parayı siz ödüyorsunuz. Nereye kadar gidecek bu?.”

[old_news_related_template title="Kemal Kılıçdaroğlu'ndan çarpıcı iddia! İki vakıf ismi vererek Erdoğan'a çağrı yaptı" desc="CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda çarpıcı iddialarda bulundu. Kılıçdaroğlu 'Bir vakıf kurduruyorlar Amerika'da. Paravan bir vakıf. Başına bir Amerikan vatandaşını koyuyorlar. Ama vakfın asıl yönetimi, Erdoğan ailesi üyelerine ait' dedi. TÜRGEV ve Ensar Vakfı'nın ismini paylaşan Kılıçdaroğlu, 'Erdoğan, çık söyle. Bu para gönderttiğin paravanın başında senin ailenden kim var?' diye sordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/05/24/iecrop/kilicdaroglu-_16_9_1653419785.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kemal-kilicdaroglundan-carpici-iddia-iki-vakif-ismi-vererek-erdogana-cagri-yapti-7154114/"]