28 Aralık 2011’de Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünde terörist zannedilen ancak daha sonra kaçakçı köylüler olduğu anlaşılan kişiler, F-16 savaş uçakları tarafından bombalanmış ve 34 kişi ölmüştü.

Ölenlerin Irak'tan Türkiye'ye mazot ve sigara getiren kaçakçı kafilesi olduğunu belirlenmişti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yarın Şırnak’ın Uludere ilçesine gidecek. Kılıçdaroğlu’nun ziyaretine eşi Selvi Kılıçdaroğlu da katılacak. CHP lideri ve eşi Uludere’deki vatandaşları ve olayda 28 yakının kaybeden Encü ailesini ziyaret ettikten sonra akşam saatlerinde de Ankara’ya dönecek.

4 MİLYON LİRA TAZMİNAT

Genelkurmay Başkanlığı olay sonrası açıklamasında tespit edilen grubun PKK'nın kullandığı yolları kullanması sebebiyle vurulmasına karar verildiğini açıklamıştı.

Daha sonra olayda hayatlarını kaybedenlerin ailelerine 123’er bin liradan toplam 4 milyon lira tazminat ödenmesi kararlaştırılmış ancak aileler parayı kabul etmemişti.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı ve Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'na devredilen soruşturmada ise F-16 pilotları ve emri veren askeri yetkililerin ‘’Yasal emri uyguladıkları’’ gerekçesiyle takipsizlik kararı verilmişti. Dönemin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ise ‘’MİT tarafından terörist Bahoz Erdal'ın hudut hattını geçmekte olduğu bildirilmiş, sonuçta, MİT'ten gelen birden fazla resmî istihbarat raporları ve telefon bilgileri üzerine maalesef Uludere olayı yaşanmıştır’’ açıklaması yapmıştı.

[old_news_related_template title="Uludere katliamının üzerinden 10 yıl geçti... 'Sorumlular korunuyor'" desc="Şırnak'ın Uludere ilçesinde 34 kişinin savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatlarını kaybetmesinin üzerinden 10 yıl geçti. Bugüne kadar olayın sorumlularıyla ilgili etkin bir soruşturma yapılmamasını eleştiren Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan vekili Özgür Özel, 'Bu katliamı tüm sorumlular yargılanana ve gerçekler açığa çıkana kadar unutturmayacağız' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2021/12/28/iecrop/roboski-katliami_16_9_1640686268.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2021/gundem/uludere-katliaminin-uzerinden-10-yil-gecti-sorumlular-korunuyor-6853881/"]