CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 28 Aralık 2011’de Şırnak’ın Uludere ilçesi Ortasu (Roboski) Köyü’nde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatlarını kaybeden 34 kişinin ailelerini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından yaptığı açıklamada helalleşme vurgusu yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından "Söz verdim aydınlatacağım ve helalleşmek için bir daha geleceğim" paylaşımında bulundu.

Kılıçdaroğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Acılarımızla yüzleşerek iyileşebiliriz. Yaralarımızı ancak bu sayede sarabiliriz. Artık geçmişte yaşamak istemiyorsak, önümüze bakmak istiyorsak, bu ülkedeki tüm açık yaraları kapatmamız şarttır. Söz verdim aydınlatacağım ve helalleşmek için bir daha geleceğim."

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Bu olay aydınlatılmadan helalleşemeyiz" desc="Uludere katliamında hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyaret eden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu 'Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi gerekiyor. Bu olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir' dedi. KPSS'nin iptal edilmesi ile ilgili bir soruya da yanıt veren Kılıçdaroğlu, Devlette çok büyük bir çürümenin olduğunu biliyorum. Çürüyen bir yapı var, düzeltmek zorundayız' diye konuştu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/08/04/iecrop/adalet-1_16_9_1659610460.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/kilicdaroglu-bu-olay-aydinlatilmadan-helallesemeyiz-7288181/"]