Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’den ataması yapılmayan öğretmene, "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyorlar" demesi infial yarattı. SÖZCÜ'nün dün gündeme taşıdığı haber sonrası Bakan Özer'e yönelik tepkiler çığ gibi büyüdü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından haberi paylaşarak şu yorumda bulundu:

"Dünden beri Milli Eğitim Bakanı’nın ataması yapılmayan öğretmenlere “çok ağladınız” dediği konusunda açıklama bekliyorum. Erdoğan sen bunları sayıyla mı buldun? Hepsi birbirinden beter bunların. Ekonomistin gözleri ışıldar. Eğitimcisi öğretmene ağlak der. Diğeri zaten Fotoroman…"

YAŞAM KAVGASI VERENLERLE DALGA GEÇİYOR

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) resmi Twitter hesabından da konuyla ilgili paylaşım yapıldı: “Bakanın sözleri emekçilere bakış açılarını gösteriyor. İşsizliği ve atama sorununu kabul ediyor. İşsizliğin ve yoksulluğun kıskacında yaşam kavgası verenlerle dalga geçiyor. Ne mühendisler ve öğretmenler işsizliğe ne de ülkemiz bu anlayışla yönetilmeye mahkum değil. Bakanı kınıyoruz.

Diğer tepkiler ise şöyle:

YAZIKLAR OLSUN

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Orhun Ertürkmen: Yuh olsun yuh. Yazıklar olsun. Hepimizin geleceğini çaldınız bir de dalga geçiyorsunuz, atama bekleyene hakkını isteyene ağlıyor diyorsunuz. Gelin 3 yıldır iş arayan mühendisleri de anlatayım ben size sayın bakan. Yazıklar olsun!

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya: Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer atanmayan öğretmene: "Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor." demiş. Elektronik ve Haberleşme Mühendisi "Milli Eğitim Bakanı" olursa, sonuç bu olur.

VİCDAN YOK, İNSAF YOK

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır:  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer atanamadığı için ağlayan bir öğretmene “Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyorlar.” demiş. Bunlar, arsızlığı iyice ele aldı! Vicdan yok, insaf yok, utanma desen zaten yok!

[old_news_related_template title="Bakan Özer'den ataması yapılmayan öğretmene: 'Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor'" desc="KPSS mağduru öğretmenler, Twitter'da #MahmutÖzerİstifa etiketiyle kampanya başlattı. Bugün, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Özer ile görüşen bir öğretmenin aktardığına göre Bakan Özer, 'Düşük puanlılar atandıysa istifa ederim. Mühendisler de atanamıyor ama böyle ağlamıyor' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2022/09/12/iecrop/erdogan-1_16_9_1662993847.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2022/egitim/bakan-ozerden-atamasi-yapilmayan-ogretmene-muhendisler-de-atanamiyor-ama-boyle-aglamiyorlar-7360176/"]